بررسی عوامل موثر بر سرقت زنان از دیدگاه کارمندان، اساتید و دانشجویان پیام نور مرکز فیروز آباد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی آسیب های اجتماعی و روانی با تاکید بر علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: LAWJCC03_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 35
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجیم نجیمی

مربی گروه علوم اجتماعی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

سیده زهرا موسوی

دانشجوی مددکاری اجتماعی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

هدف کلی این پژوهش شناسایی عوامل، خانوادگی، فرهنگی و اقتصادی موثر بر سرقت زنان می باشد. پژوهش کاربردی بوده و از روش توصیفی- پیمایشیاستفاده شده است. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر ۲۶ سوال بسته پاسخ بر اساس طیف پنج درجه ای لیکرت استفاده شد. ضریب پایایی پرسشنامه بر اساس ضریب آلفای کرانباخ ۹۴ % برآورد شد. نمونه آماری مشتمل بر ۱۳۲ نفر (دانشجویان، مدیران، اساتید و کارکنان دانشگاه پیام نور مرکز فیروزاباد) در سال تحصیلی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰که از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با ججم انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل دادهها در دو سطح آمار توصیفی و ا ستنباطی و از طریق نرم افزار spss۲۱ انجام پذیرفت. پژوهش دو سوال اساسی را مورد بررسی قرارداد. نتایج حاصل از بررسی ها نشان داد، از نظر پاسخگویان عوامل فرهنگی (مهاجرت، رسانه ها و مشاهده رفتارها) و عوامل اقتصادی (وضعیت اقتصادی خانواده و کمبود امکانات تفریحی، ورزشی و مطالعاتی) بر سرقت زنان موثر می باشد. همچنین کلیه عوامل با توجه به فاکتورهای جنسیت، محل سکونت (شهر و روستا)، شغل (استاد، دانشجو و کارمند) و وضعیت تاهل مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج مقایسه ها نشان داد، بین نظرات پاسشگویان در عامل خانوادگی (روابط عاطفی همسران و نگرش خانواده نسبت به دختران)، عامل اقتصادی (وضعیت اقتصادی خانواده)، محل سکونت و عامل فرهنگی (مهاجرت و رسانه ها) با توجه به فاکتور نقش و مولفه مهاجرت با توجه به محل سکونت تفاوت معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

خانواده، فرهنگ، اقتصاد، سرقت، زنان، دانشگاه پیام نور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.