اثرپیش پزکردن پاربویلینگ شلتوک برراندمان تبدیل و محتوای آمیلوز دانه سه رقم برنج
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 804
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_0227
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
این آزمایش به منظور بررسی اثر پیش پز کردن (پاربویلینگ) شلتوک بر کاهش ضایعات تبدیل و بهبود خواص کیفی سه رقم برنج علی کاظم، هاشمی و خزر در سال 1388 در دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان انجام شد. نوع آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار بود. دراین آزمایش چهار صفت راندمان تبدیل برنج سالم، راندمان تبدیل کل، میزان برنج خرد و میزان آمیلوز دانه اندازه گیری شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که به طور کلی برنج رقم هاشمی از نظر راندمان تبدیل برنج سالم (6.56 درصد)، راندمان تبدیل کل (4/70 درصد) و میزان برنج خرد (5/19 درصد) در حالت پاربوبل نشده در سطح بالاتری نسبت به دو رقم دیگر قرار داشت. بعد از پاربوبلینگ نیز این صفات ارتقا یافته و به ترتیب با 4/6 درصد و 05/2 درصد افزایش در راندمان تبدیل برنج سالم و راندمان تبدیل کل و 5/6 درصد کاهش در میزان برنج خرد، در سطح بالاتری نسبت به دو رقم دیگر قرار گرفت. رقم خزر نیز در صفات نام برده شده پیش از پاربلینگ مشابه رقم علی کاظمی بود، اما بعد از پاربویلینگ میزان این صفات بهبود یافت و راندمان تبدیل برنج سالم، راندمان تبدیل کل، میزان برنج خرد آن به ترتیب به 2/52 و 4/70 و 2/25 درصد رسید و میزان آمیلوز آن از 4/23 به 2/26 درصد، افزایش یافت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محدثه وهاب زاده
دانشجوی زراعت و اصلاح نباتات
سیده ارحامه فلاح شمسی
دانشجوی زراعت
سکینه گلستانی
دانشجوی زراعت و اصلاح نباتات
مسعود اصفهانی
اعضای هیئت علمی دانشگاه گیلان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :