کارائی باکتریهای محرک رشد برجوانه زنی و رشدگیاهچه آفتابگردان درشرایط تنش شوری

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 643

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT11_0211

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392

چکیده مقاله:

به منظور کارایی باکتری های محرک رشد بر جوانه زنی و رشد گیاهچه آفتابگردان در شرایط تنش شوری، آزمایشی در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار به اجرا در آمد. در اینتحقیق دو فاکتور، یکی غلظت شوری با استفاده از کلرید سدیم در 6 سطح (صفر، 6/1، 2/3، 4/6، 8/12 و 6/25 دسی زیمنس بر متر) و دیگری تلقیح بذر با باکتری در 5 سطح (بدون تلقیح (شاهد)، تلقیح با Pseudomonas fluorescents strain 4، تلقیح با باکتری Pseudomonas fluorescents strain 11، تلقیح با Pseudomonas fluorescents strain 108 و تلقیح با Pseudomonas fluorescents strain 169) مورد بررسی قرار گرفتند. بذر آفتابگردان (رقم آرماویوسکی) پس از تلقیح، در داخل ژرمیناتور در دمای 25 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 45% گذاشته شدند. در پایان آزمایش، صفاتی چون درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ساقه چه، طول ریشه چه و شاخص ویگور مرود اندازه گیری و محاسبه قرار گرفت. با افزایش سطوح شوری، کلیه صفات مورد اندازه گیری کاهش یافت، اما این کاهش در تیمارهای تلقیح با باکتری به مراتب کمتر بود. درتیمار بدون شوری بالاترین درصد جوانه زنی درسویه 11 مشاهده شد که نسبت به شاهد اختلاف معن یداری نداشت با افزایش غلظت شوری هرچند ازدرصد جوانه زنی کاسته شد اما این میزان بالاتر ازتیمار بدون باکتری بود دررابطه با سرعت جوانه زنی نیز بالاترین آن درشاهد و کمترین آن درتیمار باکتری سویه 169 بود.

نویسندگان

سیدمحمدرضا احتشامی

عضوهیئت علمی دانشگاه گیلان

رضا کشاورزافشار

دانشجویان کارشناسی ارشد زراعت

کاظم خاوازی

عضوهیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و اب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • .Garciarrubio, A., Leg aria, J. P., covarrubias, A. A, 2003. ...
  • Kaymak, H. A., Guvenc, I., Yarali, F., Denmez, M. F., ...
  • Lucy, M., Reed, E., Glick, B. R., 2004. Applications of ...
  • Mayak, S., 2004. Plant growth promoting bacteria confer resistance in ...
  • Misko, A. L. Germida, J. J., 2002. Taxonomic and functional ...
  • Vital, W. M., Teixeira, N. T., Shigihara, R., Dias, A. ...
  • نمایش کامل مراجع