بررسی تاثیر تنفس عمیق بر اضطراب و افسردگی بیماران جراحی پیوند عروق کرونر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پرستاری، مامایی و مراقبت
  • کد COI اختصاصی: NMCONF04_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه اقبالی

مرکز تحقیقات پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان

ام سلیمه رودی رشت آبادی

مرکز تحقیقات پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان

عاطفه احمدی

مرکز تحقیقات پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان

رضا نخعی زاده

دانشگاه علوم پزشکی کرمان

یداله مایل

دانشگاه علوم پزشکی کرمان

منصوره عزیززاده فروزی

مرکز تحقیقات پرستاری،دانشگاه علوم پزشکی کرمان

چکیده

مقدمه: عوارض بعد از جراحی قلب می تواند سبب ایجاد یا تشدید عوارض روحی و روانی مانند اضطرابو افسردگی در بیماران شود. بررسی میزان افسردگی و اضطراب در بیماران در معرض خطر و طراحی برنامه مراقبتی مورد نیاز این بیماران در طول دوره بازتوانی بعد از CABG باعث افزایش تاثیر این عمل جراحی در بهبودی بیماران قلبی می شود. تمرینات تنفس عمیق یک روش درمانی تکمیلی وغیرتهاجمی و ارزان و بدون عارضه است که تاثیرات مثبتی بر پیامدهای بیماران مختلف داشته است وپرستاران نقش مهمی در آموزش و کمک به اجرای این تکنیک در بیماران تحت جراحی پیوند عروقکرونر دارند. بنابراین این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تنفس عمیق بر اضطراب و افسردگی بیمارانجراحی پیوند عروق کرونر در شهر کرمان به انجام رسید. روش پژوهش: این پژوهش از نوع کارآزماییبالینی بود که در بیماران تحت جراحی قلب پیوند عروق کرونر مراجعه کننده به بخش جراحی قلب یکبیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه اضطراب و افسردگی در بیمارستان HADS استفاده شد. بیماران به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند و مداخله تنفس عمیق پس از برقراری شرایط همودینامیکتمرینات تنفسی هر سه ساعت یک بار صورت گرفت و مجددا در روز ترخیص، پانزده روز بعد و یک ماهبعد از ترخیص نیز پرسشنامه ها توسط شرکت کنندگان گروه مداخله و کنترل تکمیل شد. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ۲۵ و از روش های آمار توصیفی (فراوانی درصد، میانگین و انحراف معیار) و همچنین آمار استنباطی (کای دو، تی مستقل، آنالیز واریانس یک راهه با اندازه های تکراری و تست تعقیبی بونفرونی) با سطح معنی داری ۰/۰۵ استفاده شد. یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد که در گروه مداخله، اختلاف بین نمرات اضطراب و افسردگی در مراحل " روز قبل از عمل وروز ترخیص"، "روز قبل از عمل و پیگیری ۱۵ روزه"، "روز قبل از عمل و پیگیری یک ماهه" و "روزترخیص و پیگیری ۱۵ روزه" معنادار بود و سطح اضطراب و افسردگی بیماران گروه مداخله کاهشچشمگیری داشت. نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر به نظر می رسد که اجرای هدفمندبرنامه تنفس عمیق می تواند تاثیر بسزائی در کاهش سطح اضطراب و افسردگی بیماران تحت جراحیقلب داشته باشد بنابراین آموزش و اجرای منظم آن در این بیماران توصیه می شود.

کلیدواژه ها

تنفس عمیق، اضطراب، افسردگی، جراحی قلب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.