ارزیابی کارایی مصرف نیتروژن تحت شیوه های مختلف اعمال کود نیتروژنه روی شاخص برداشت نیتروژن کارآئی زراعی کارآئی فیزیولوژیک و کارآئی بازیافت ظاهری ذرت S.C.704 درخوزستان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT11_0137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا عنایت قلی زاده

کارشناس ارشد

شاپور لرزاده

استادیاران دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

ناظر آریان نیا

چکیده

به منظور بررسی کارآیی مصرف نیتروژن تحت شیوه های مختلف اعمال کود نیتروژنه روی شاخص برداشت نیتروژن، کارآیی، زراعی، کارآئی فیزیولوژیک و کارائی بازیافت ظاهری ذرت سینگل کراس 704 آزمایش مزرعه ای در سال زراعی 1388- 1387 دز مزرعه پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر به اجرا گذاشته شد. آزمایش به صورت کرت های خرد شده و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهارتکرار انجام گرفت. فاکتور اصلی شامل سه سطح کود نیتروژنه (N3= 270, N2= 180, N1= 90 کیلو گرم نیتروژن خالص در هکتار) از منبع کود اوره و فاکتور فرعی شامل سه روش اعمال کود نیتروژنه (روش نواری – N1، نواری یک در میان – M2 و پخش سطحی – M3) بودند. یک سطح صف (N0) به عنوان شاهد در هر تکرار در نظر گرفته شد که در تجزیه و تحلیل وارد نشد. نتایج تفاوت های معنی داری از مقادیر و روش پخش کود نیتروژنه بر کارآی مصرف نیتروژن و شاخص برداشت نیتروژن گذاشت. تجزیه های آماری حاکی است که کارآیی مصرف نیتروژن، کارآیی زراعی و بازیافت ظاهری با افزایش نیتروژن کاهش یافتند. حداکثر کارآیی مصرف نیتروژن، کارآیی زراعی و بازیافت ظاهری درمصرف نیتروژن به مقدار 90کیلوگرم درهکتار به ترتیب 25/93 کییلوگرم برکیلوگرم و 4 4درصد به دست آمده و بازیافت زراعی با افزایش مصرف نیتروژن کاهش یافت اما حداکثر کارایی فیزیولوژیکی و شاخص برداشت نیتروزن به مقدار 55/61و42/08 درصد با مصرف 270کیلوگرم درهکتار نیتروژن به دست آمد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.