انتخاب پالاینده دینامیکی مناسب برای خاکهای دانه ای اشباع با استفاده از نتایج آزمایشات میز لرزان

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: SEE04_SF45
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2064
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فردین جعفرزاده

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

مسعود نکویی

کارشناس ارشد زلزله، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

سامان باقری کلجاهی

کارشناس ارشد زلزله، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

اصلاح شتابنگاشت ها یکی از مسایل مهم در مهندسی زلزله می باشد . از آنجا که هنگام برداشت رکوردهای زلزله خطاهای متعددی در آنها وارد می شود، این مسأله از اهمیت خاصی برخوردار است . خطاها هنگامی خودرا بیشتر نشان می دهند که اقدام به بدست آوردن منحنی های سرعت و جابجایی از روی این رکوردها شود که در اینصورت بطور واضح قابل مشاهده می باشند . برای رفع این مشکل، تصحیح های مختلفی روی شتابنگاشت ها صورت می گیرد که مهم ترین آنها تصفیة فرکانسی و اصلاح خط پایه است . روش نظری قطعی برای پالایش یا فیلتر کردن شتابنگاشتها جهت تصفیة فرکانسی آنها وجود ندارد و بسته به محل رکورد و منابع خطایی که در محل ثبت وجود دارد، از فیلترهای مختلفی استفاده می شود.در این مقاله ابتدا بررسی مختصری در مورد این خطاها انجام می شود . سپس جهت یافتن فیلتر مناسب از نتایج آزمایشات میز لرزان دوبعدی بر روی ماسة اشباع استفاده می شود. بدین ترتیب که در ارتفاعهای مختلف نمونه ها، شتاب و جابجایی نسبی توسط سنسورهایی ثبت شد ه است . با انتگرال گیری از رکورد شتاب، رکورد جابجایی بدست می آید که با جابجایی ثبت شده قابل مقایسه می باشد و تفاوت آن دو ناشی از ورود فرکانسهای اضافی و خطاهای ثبت و برداشت رکورد می باشد . با اصلاح خط پایه و تصفیة فرکانسی شتابنگاشت ها سعی می شود جوابها تا حد ممکن به هم نزدیک شده، همخوانی قابل قبولی باهم پیدا کنند. نهایتًا اقدام به نتیجه گیریهای لازم جهت انتخاب فیلتر مناسب شده است. براساس نتایج حاصل از این تحقیق، خصوصیات مکانیکی و دینامیکی خاک و بارگذاری دینامیکی در انتخاب فیلترمناسب تأثیر بسزایی دارند.

کلیدواژه ها

اصلاح شتابنگاشت ها، اصلاح خط پایه، تصفیة فرکانسی، خاک دانه ای، میز لرزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.