بهبود رشد و عملکرد ذرت درشرایط مدیریت مصرف نیتروژن و سولفات روی و استفاده ازازتوباکتر
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT11_0025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 630
نویسندگان
کارشناسی ارشد زراعت
استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان
استادیاردانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد
چکیده
جهت تعیین نقش باکتری از توباکتر، تاثیر میزان کود نیتروژن و اثر عنصر روی بر عملکرد و رشد ذات دانه ای تحقیق جاری به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 12 تیمار در 3 تکرار طی سال زراعی 86-85 انجام شد. تیمار نیتروژن در سه سطح مصرف N3)350 kg/ha (N2)250 kg/ha T(N1)150kg/haاز منبع اوره، تیمار روی از منبع سولفات روی در دو سطح مصرف بصورت محلولپاشی(Zn1 و عدم مصرف سولفات روی(Zn0) و تیمار مصرف کود بیولوژیک در دو سطح تلقیح بذور با ازتوباکتر Az1) و عدم تلقیح بذور Az0اعمال شدند. تیمار N3 باعث تولید بیشترین عملکرد و بیشترین اجزاء عملکرد (به جزء وزن هزار دانه) در بین سطوح مختلف نیتروژن گردید. مصرف کود بیولوژیک نیز موجب افزایش عملکرد 6/35 درصدی نسبت به شاهد گردید. کاربرد سولفات روی نیز باعث افزایش عملکرد به میزان 6/21 درصد شد. مقایسه آماری میانگین اثرات ساده تیمارها در سطح 5% نشان داد که بیشترین سرعت رشد در تیمارهای N3 ، Zn1 Az1Tحاصل گردید همچنین ازنتایج اثرات متقابل دوگانه تیمارها مشخص گردید که تیمارهای Az1Zn1 N2Zn1TN2Az1 موجب بیشترین افزایش شاخصهای رشدی شدند به استثنا شاخص سطح برگ که درتیمارN3Zn1 بیشترین مقدار را داشت نتایج نشان داد که بهترین رشدوعملکرد و اجزا آن درشرایط مصرف250kg/ha نیتروژن درکنار کاربرد کود بیولوژیک و استفاده ازسولفات روی حاصل گردیدکلیدواژه ها
ازتوباکتر، نیتروژن، سولفات روی، ذرت، عملکردمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.