بررسی تاثیرروشهای مختلف کاربرد کودسولفات منیزیم و رقم برعملکردواجزای عملکرد عدس درشرایط اقلیمی خرم آباد

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT11_0004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 539
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله رهام

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت

خسرو عزیزی

استادیاران دانشگاه لرستان

سعید حیدری

محمد یعقوبی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت

چکیده

به منظور بررسی تاثیر روش های مختلف کاربرد سولفات منیزیم و رقم بر عملکرد و اجزای عملکرد عدس در شرایط اقلیمی خرم آباد، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار به اجرا درآمد. در این طرح عامل اول، شش روش کاربرد کود (خاک کاربرد، محلول پاشی، آغشته نمون بذر به کود، کاربرد توأم خاکی و محلول پاشی و روش توأم تلقیح بذر و محلول پاشی و تیمار شاهد) می باشد. عامل دوم رقم، در دو سطح شامل ارقام گچساران و Filip-92-12L بود. طبق نتایج تجزیه واریانس، عامل رقم تنها بر ارتفاع بوته و وزن هزار دانه تاثیر معنی داری داشت (05/0= ) . همچنین تاثیر روش های کاربرد سولفات منیزیم بر عملکرد دانه ، تعداد غلاف در بوته، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت (01/0= ) و بر ارتفاع بوته (05/0= ) معنی دار بود. در بین روش های کاربرد کود، حداکثر عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک با روش خاک کاربرد، و حداکثر وزن هزار دانه، تعداد غلاف و ارتفاع بوته با روش خاک کاربرد + محلول پاشی به دست آمد، همچنین حداکثر شاخص برداشت با تیمار تلقیح بذر به دست آمد عملکرد دانه با تعدادغلاف دربوته و عملکرد بیولوژیک همبستگی مثبت و معنی داری نشان داد روش خاک کاربرد کود سولفات منیزیم و رقم Filip-92-12L جهت دستیابی به عملکرد دانه بالا مناسب ترین تیمار می باشد.

کلیدواژه ها

سولفات منیزیم، ارقام عدس و روش های کاربرد کود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.