مدلسازیثابت دی الکتریک و ضریب تلفات عایقی بصورت وابسته به فرکانس در مدلسیم پیچ ترانسفورماتور

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس بین المللی برق
  • کد COI اختصاصی: PSC21_276
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدحسین حسینی

واحد تهران جنوب دانشگاه آزاد اسلامی

مهدی وکیلیان

دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف

گئورگ قره پتیان

دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

در صورت بروز اضافه ولتاژهای سریع (FTO=Fast Transient Overvoltages)و خیلی سریع (VFTO=Very FTO) ناشـی از صاعقه، کلیدزنی ( علی الخصوص کلیـد زنـی در پسـتهای GIS و اغتشاشات دیگـر در شـبکه، احتمـال بـروز تشـدید ( Part Winding Resonance) داخلی سیم پیچ ترانسـفورماتور و در نتیجه بروز اضافه ولتاژهای خطرنـاک در سـیم پـیچ هـا وجود دارد . دامنه اضافه ولتاژهای ایجاد شده در این حالتهـای گــذرا چنــدین برابــر اضــافه ولتاژهــای قابــل انتظــار و طیــف فرکانسی آنها تا چندین مگاهرتز گزارش شده اند و تمهیـدات معمولی مانند نصب برقگیر در این حالات بی تاثیراند. جهـت رفع مشکل فوق مناسب ترین و اقتصادی ترین راه حل، انجام مطالعات در مرحله ساخت با مـدل سـازی و شـبیه سـازی و نهایتا پوشاندن این نقاط ضعف است . در این مقاله ابتـدا سـیم پـیچ فشـار قـوی ترانسـفورماتور بـا اســــتفاده از تئــــوری خــــط انتقــــال چنــــد ســــیمه(MTL=Multiconductor Transmission Line )، با پارامترهـای وابسته به فرکانس، به کمک نرم افزار MATLAB مدلسازی و شبیه سازی شده و فرکانس های نوسانی سـیم پـیچ و اضـافه ولتاژهای بین دیسـکها محاسـبه گردیـده ا نـد. در ایـن مـدلMTL پیشنهادی اثر پارامترهای ضریب تلفات عـایقی و ثابـت دی الکتریک بصورت وابسته به فرکانس در مدل خـط انتقـال چند سیمه لحاظ شده و نتایج ارائه شده حاکی از ضرورت در نظر گیری رفتار وابسته به فرکانس در مدل است

کلیدواژه ها

مدلسازی ، ترانسفورماتور، ضریب تلفات عایق، MTL ،VFTO

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.