بررسی آفات بذر خوار بعنوان یکی از عوامل تخریب گیاهان مرتعی در استان لرستان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: SDCONF01_2181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه پیروزی

اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

آنوش سادات امینی نسب

دانشجوی دکتری محیط زیست و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

مجید توکلی

اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

الهام برنا

کارشناس مسئول پایش اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان

چکیده

متأسفانه به دلایل متعددی مانند چرای مفرط و تراکم بالای دام، آتش سوزیها در مراتع، بارش های بیش از حد به شکل سیل و خشکسالی در برخی مناطق و نیزبهره برداری مفرط از گیاهان در رویشگاههای اصلی، هر روز شاهد کاهش گیاهان خوشخوراک مرتعی و جایگزین شدن آنها توسط گیاهان مهاجم هستیم. نتایج تحقیقات و بازدیدهای صورت گرفته نشان می دهد که گونه های متعددی از حشرات از بذور گیاهان مرتعی بویژه گونه های علوفه ای خوشخوراک تغذیه نموده و مانع از جوانه زنی، تجدید حیات، زادآوری و استقرار این گیاهان در رویشگاههای طبیعی آنها می شوند. لذا جمع آوری و شناسایی این عوامل از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود. بمنظوردستیابی به این مهم نسبت به شناسائی این عوامل خسارتزای بذور در سال 0931 اقدام نموده . بطور کلی تعداد 011 نمونه گیاه مرتعی متعلق به 00 خانواده ، 91 جنس جمعآوری گردید ند که از این تعداد حدود 64 نمونه آلوده به آفات بذر خوار در ایستگاهای مختلف بودند . همچنین شناسایی مقدماتی که روی آفات انجام گرفت شامل :راسته بال غشائیان Hymenoptera ، خانواده های Eurytomidae ، Torymidae و سخت بال پوشان Coleoptera ، خانواده های Bruchidae و Curculionidae و سن ها Hemiptera ،خانواده ها ی Miridae و Lygaeidae بودند. وپارازیتوئیدهای شناسایی شده از راسته بال غشائیان Hymenoptera ،خانواده های Chalcididae و Eulophidae و Pteromalidae و Braconidae و Ichneuminidae بودند

کلیدواژه ها

آفات بذر خوار ، گیاهان مرتعی ، لرستان ، مرتع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.