شناسایی و اولویت بندی پیش برنده ها و بازدارنده های به کارگیری روش تدریس کلاسوارونه در مدارس دخترانه متوسطه شهر دزفول در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: CTCONF08_0389
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 53
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا زارع خسروآبادی

کارشناسی ارشد، برنامه ریزی درسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دزفول، دزفول، ایران

محمد صنوبری

گروه علوم تربیتی، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران

چکیده

تحقیق حاضر با عنوان ” شناسایی و اولویت بندی پیش برنده ها و بازدارنده های به کارگیری روش تدریس کلاس وارونه در مدارس دخترانه متوسطه شهر دزفول در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ ” به لحاظ هدف از نوع کاربردی و از حیث گردآوری داده ها از نوع توصیفی -پیمایشی است .جامعه آماری کلیه معلمان متوسطه اول و متوسطه دوم شهر دزفول که در سال تحصیلی ۱۴۰۲ -۱۴۰۱ مشغول به فعالیت آموزشی میباشند. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان( ۱۹۹۰) تعیین ۳۳۵ نفر تعیین شد. روش نمونه گیری سهمیه ای بود. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته پیش برنده ها و بازدارنده های به کارگیری روش تدریس کلاس وارونه شامل دو بعد پیش برندها و بازدارنده ها و ۴۸ گویه می باشد. در این تحقیق برای آزمون روایی ، از محتوا استفاده شد و با نظر اساتید و خبرگان پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت . برای محاسبه پایایی پرسشنامه از ضریب الفای کرنباخ ۷۵/۰ محاسبه شد . برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش علاوه بر شاخص های آمار توصیفی مانند شاخص های گرایش مرکزی و پراکندگی ، از ازمون تی تک نمونه ای و برای رتبه بندی و تعیین اولویت پیش برنده ها و بازدارنده ها از آزمون فریدمن استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه ۲۶ تحلیل شد. نتایج نشان داد: پاسخگویان شاخص های پیشنهادی در پیش برنده های و بازدارنده های به کارگیری کلاس وارونه را به عنوان شاخص هایی مناسب تشخیص و مورد تایید قرار داده اند. نتایج حاصل از اجرای آزمون فریدمن نشان داد که در میان پیش برنده های اجرای کلاس وارونه بالاترین رتبه مربوط به شاخص » نقش فعال تر دانش آموز در فرایند یادگیری « و پایین ترین رتبه مربوط به شاخص » یکپارچگی فناوری « است . همانطور که در جدول فوق نشان داده شده است در میان بازدارنده های اجرای کلاس وارونه بالاترین رتبه مربوط به شاخص عدم تعامل بین همکلاسی ها« و پایین ترین رتبه مربوط به شاخص »عدم تعامل فعال در کلاس « است .

کلیدواژه ها

پیش برنده های کلاس درس وارونه ، بازدارنده های کلاس درس وارونه ، روش تدریس کلاس درس وارونه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.