مقایسه ی ترمیم جراحی و غیر جراحی شکستگی جابجا شده ی درون مفصلی استخوان پاشنه ی پا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOS-17-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 46
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Kushal Parikh

دانشگاه علوم پزشکی هندوستان

Mitesh Patel

دانشگاه علوم پزشکی سارات

Shalin Shah

دانشگاه علوم پزشکی سارات

Akarsh Patel

دانشگاه علوم پزشکی سارات

چکیده

خلاصهپیش‎زمینه: با وجود مطالعات متعددی که در سال های متمادی انجام شده است، اما همچنان روش بهینه ای برای ترمیم شکستگی های درون مفصلی پاشنه ی پا وجود ندارد. هدف این مقاله مقایسه ی خروجی ها و نتایج درمان های جراحی و غیرجراحی برای شکستگی های جابجا شده ی درون مفصلی پاشنه ی پا در طول یک سال است. روش: مطالعه ی حاضر از نوع آینده نگر بوده و به مدت دو سال (۲۰۱۸-۲۰۱۷) در بیمارستان عالی مراقبت های ویژه در شهر سورات واقع در ایالت گوجارات هندوستان صورت گرفته است. در این مدت، از بین ۴۹ شکستگی، ۲۵ عدد به صورت غیر جراحی و ۲۴ عدد (۱۱ نفر با روش جراحی باز ORIF و ۱۳ نفر هم با روش جراحی با حداقل تهاجم MIS) نیز به صورت جراحی ترمیم شده اند. نتایج با استفاده از سیستم امتیازدهی AOFAS تصاویر رادیوگرافی نیز به مدت یک سال پس از جراحت ثبت شدند. اجرای این مقایسه نیز با استفاده از روش ANOVA صورت گرفت.نتایج: در سه ماه ابتدایی درمان، روش جراحی ترمیم شکستگی درون مفصلی پاشنه ی پا نتایج به مراتب بهتری (رضایت ۹۵درصدی) را نسبت به روش غیرجراحی داشته است. در حالی که در ماه های بین ۶ تا ۱۲، تفاوت محسوسی بین دو روش وجود ندارد. البته روش غیرجراحی نسبت به روش جراحی، عوارض بیشتری را دارا بوده است. نتیجه گیری: با توجه به امتیازات داده شده توسط سیستم AOFAS و تصاویر رادیوگرافی، در سه ماهه ی نخست، روش ترمیم جراحی شکستگی های جابجا شده ی درون مفصلی پاشنه ی پا در مقایسه با روش غیر جراحی، حتی درمورد افراد حاذق، از نتایج بهتری برخوردار بوده است. در ماه های بین ۶ تا ۱۲، نتایج دو روش مشابه یکدیگر هستند.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: شکستگی های درون مفصلی پاشنه ی پا, پینST پاشنه ی پا, ORIFپاشنه ی پا, ترمیم غیر جراحی پاشنه ی پا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.