تنظیم بهینه قراردادهای پیش فروش و پیش خرید برق به کمک آنالیز سناریوهای چندگانه در بازار برق ایران

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس بین المللی برق
  • کد COI اختصاصی: PSC21_246
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی گلمکانی

دانشجوی کارشناسی ارشد برق، دانشکده مهندسی - دانشگاه فردوسی مشهد با هم

حبیب رجبی مشهدی

استادیار گروه برق دانشکده مهندسی - دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری دفتر

چکیده

با توجه به تدو ین و تصو یب آیین نامه خر ید و فروش برق در بازار برق ا یران و مساله واگذاری ظرف یت و ترانز یـ ت بـرق در این آییننامه، مساله برنامه ریـزی میـان مـدت 1 و تنظـیم بهینـه قراردادهای پیشفروش و پیش خرید در ا ین مقاله مورد مطالعه و تحلیل قرار م یگیرد . مساله می تواند از د یدگاه یـ ک شـرکت تولید ( مساله پیشفـروش انـرژی ) و یـ ا یـ ک شـرکت توز یـ ع ( مساله پیشخرید انرژی ) فرمولبندی و تنظ یم شود . شرکتهای تولید و توزیع علاوه بر تنظیم و عقد قراردادهای میان مـدت از طریق مبادلات دو جانبه، می توانند به خرید یا فـروش انـرژی با بازار لحظه ای 2 در کوتاه مـدت بپردازنـد . بـه عبـارت دیگـر شرکتهای مختلف بازیگر در بـازار بایسـتی بـا برنامـه ریـزی مناسب به خرید و فروش در هر دو بازار پیش فروش و بـازار روزانــه بپردازنــد . برقــراری مصــالحه و تعیــین میــزان بهینــه مشارکت در هر بازار سوال اساسـی اسـت کـه ایـن م قالـه در جهت پاسخ به آن تلاش می کند . با توجه بـه عـدم قطعیتهـای 3 متناظر با ق یمت بـازار لحظـه ای، روش سـنار یوهای چندگانـه درختی جهت مدلسازی عدم قطعیت به خدمت گرفته می شود . مساله برنامهریـزی در حـراج یکنواخـت 4 و همچنـین حـراج تمایزی 5 به طور جداگانه فرمولبنـدی و سـپس در حـل چنـد مساله به حل عددی و تفس یر نتا یج پرداخته می شـود . رویکـرد انتخاب شده در این مقاله تصویری واقعگرایانه ازمسـائلی کـه شرکتهای تولید و توزیع در ایـران در آینـده ای نزدیـک بـا آن روبرو میشوند ارائه میدهد

کلیدواژه ها

بازار برق، برنامهریزی میانمدت، درخت سناریو، عدمقطعیت، شرکتهای تولید و توزیع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.