امکان سنجی نواحی مستعد توسعه ی اکوتوریسم با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی رین مطالعه ی موردی شهرستان استان اردبیل

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: SDCONF01_1799
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 757
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدتقی سیدصفویان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، باشگاه پژوهشگران جوان، اردبیل ، ایر

نیما خانزاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته آلودگی های محیط زی

ابراهیم فتایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، استادیار گروه مهندسی محیط زیست، ارد

اکرم اجاقی

دانشگاه آزاد اسلامی، دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا -اقلیم در برنامه

چکیده

این پژوهش، شناسایی نواحی مستعد، توسعه اکوتوریسم در شهرستان نیر واقع در استان اردبیل را مد نظردارد. امکان سنجی نواحی مستعد توسعه اکوتوریسم با استفاده از مدل اکوتوریسم انجام شد. هر یک ازپارامترهای ارایه شده در مدل، از قبیل شکل زمین درصد شیب، ارتفاع از سطح دریا و جهتهای جغرافیایی ، خاک شناسی حاصلخیزی، عمق، بافت و زهکشی ، پوشش گیاهی تراکم، فرم رویشی و وضعیت مراتع ،سنگ شناسی، مناطق حفاظت شده، وضعیت اقلیمی توزیع دما، رطوبت، روزهای آفتابی، سرعت متوسط باد و دبی آب، به طور جداگانه بررسی و برای هر یک نقشه رقومی تهیه گردید. لایه های فوق، طبق هدف مورد نظر و بر اساس داده های پیشنهادی مدل اکوتوریسم کلاسه بندی شد. تجزیه و تحلیل، جمع بندی و ارزیابی داده ها با استفاده ازGIS صورت گرفت و در نهایت، نقشه پهنه بندی نواحی مستعد توسعه اکوتوریسم شهرستان نیر تولید شد. همچنین با استفاده از روش های موجود در نرم افزارGIS اقدام به روی هم گذاری لایه ها گردید. یافته های تحقیق نشان داد می توان در شهرستان می توان در کلیه طبقه ها اقدام به سرمایه گذاری توریسم کرد. همچنین این شهرستان به لحاظ میزان برخورداری از زیرساختهای توسعه توریسم مورد بررسی قرار گرفت. بر این اساس، که کاملاه به دلیل موقعیت جغرافیایی و آبهای معدنی می تواند به عنوان منطقه ی توریستی مورد استفاده قرار گیرد

کلیدواژه ها

اکوتوریسم متمرکز، اکوتوریسم گسترده، شهرستان نیر، سیستم اطلاعات جغرافیاییGIS)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.