تدوین برنامه استراتژیک برای محصول TDI با کمک ماتریس SWOT

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه رویکردهای پژوهشی نو در علوم مدیریت، دوره: 13، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_JNRAI-13-32_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 28
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین ربیعی

PhD student in Industrial Management, Islamic Azad University, Central Tehran Branch, Tehran, Iran

چکیده

شناسایی مسائل و مشکلات موجود سازمان ها از نظر داخلی و خارجی که در نهایت منجر به کشف و تبیین نقاط قوت و ضعف داخلی و فرصت ها و تهدیدات خارجی می شود بعنوان بخشی از فرآیند برنامه ریزی استراتژیک است. مدیریت استراتژیک عبارت است از فرآیندی که از طریق آن سازمان ها، محیط های داخلی و خارجی خود را تحلیل کرده و از آن شناخت کسب می کنند. علاوه بر آن مسیر استراتژیک خود را پایه گذاری کرده، استراتژی هایی خلق می کنند که آن ها را برای رسیدن به اهداف تعیین شده کمک می نماید و آن استراتژی ها را به اجرا می گذارند. یکی از ابزارهایی که در مرحله­ی تدوین استراتژی برای تحلیل موارد استراتژیک درونی و بیرونی به کار می­رود تحلیلSWOT می باشد که قادر است مهمترین فاکتورهای درونی و بیرونی که می توانند آینده­ی یک سازمان را تحت تاثیر قرار دهند را خلاصه کند. برنامه ریزی استراتژیک، ابزار مدیریتی توانمندی است که برای کمک به سازمان ها طراحی می شود تا آن ها بصورتی رقابتی، خود را با تغییرات پیش بینی شده محیط تطبیق دهند. فرآیند برنامه ریزی استراتژیک، یک نگرش و تجزیه و تحلیل از سازمان و محیط مربوط به آن ارائه می کند، شرایط فعلی سازمان و یا شرکت را توضیح می دهد، و عوامل کلیدی موثر بر موفقیت آن را شناسایی می کند. هدف تحقیق حاضر تدوین برنامه استراتژیک برای محصول TDI با کمک ماتریس SWOT می باشد و در شرکت پتروشیمی کارون انجام می شود. در این راستا، بر اساس مطالعه اسناد شرکت و نیز با کمک مصاحبه ای که با مدیران و کارشناسان شرکت انجام شده است، نقاط ضعف و قوت و فرصت و تهدید شناسایی شده و در قالب ماتریس SWOT نمایش داده شده اند. بر اساس ابعاد ماتریس، استراتژی هایی در حالات مختلف تدوین گردیده اند.

کلیدواژه ها

Strategic Planning, SWOT Matrix, TDI Product, برنامه ریزی استراتژیک, ماتریس SWOT, محصول TDI

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.