شناسایی عوامل موثر بر ساخت و سازهای غیرمجاز در طرح هادی روستایی استان مازندران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم جغرافیایی ، معماری و شهرسازی، دوره: 5، شماره: 46
  • کد COI اختصاصی: JR_GAU-5-46_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حسن رسولی

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

محمد داودیان

کارشناسی ارشد، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور تهران، ایران

چکیده

جوامع روستائی کشور در سال های اخیر مشکلات عدیده ای را به دوش کشیده است از فقدان نیروی انسانی متخصص در ساخت و سازهای روستایی تا مسائل مهم تر از جمله عدم خط مشی مناسب، نبود برنامه ها و سیاست های درست در خصوص زمین و مسکن و توجه نکردن به عوامل موثر معماری و اندیشه درست به آینده. هدف از این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر ساخت و سازهای غیرمجاز در طرح هادی روستایی استان مازندران است. یکی از چیزهایی که در ساخت و ساز امروزه زیادی دیده می شود ساخت و ساز غیرمجاز در روستا می باشد. پژوهش حاضر به لحاظ روش، بنیادی و به جهت ماهیت توصیفی – تحلیلی می باشد. برای جمع آوری مطالعات در پژوهش حاضر از اسناد کتابخانه ای و مطالعات نظری مرتبط با موضوع پژوهش استفاده شده است و در نهایت با استفاده از تحلیل اسنادی به تبیین موضوع پرداخته است. نتایج این پژوهش در مورد ساخت و سازهای غیر مجاز در طرح هادی استان مازندران نشان می دهد که افزایش ناپایدار ساخت و سازهای غیر مجاز در مناطق روستایی و شهری استان مازندران و نقض قوانین و مقررات مربوط به ساخت و سازها و عدم رعایت استانداردهای ساختمانی، تاثیرات منفی بر محیط زیست، منابع آب، فضای سبز و زیستگاه های طبیعی، بروز خسارات اقتصادی و اجتماعی به دلیل ساخت و سازهای غیر مجاز، نقاط ضعف در نظارت و مدیریت بر ساخت و سازهای روستایی و شهری، نیاز به اصلاح قوانین و تدابیر قانونی جدید برای جلوگیری از ادامه ساخت و سازهای غیر مجاز دارد. این نتایج می تواند به ارائه دولت، سازمان های محیط زیست و مسئولان محلی کمک کند تا برنامه ها و راهکارهای مناسب برای مدیریت و کنترل ساخت و سازهای غیر مجاز در استان مازندران را تدوین کنند.

کلیدواژه ها

ساخت و سازهای غیر مجاز، طرح هادی روستایی، استان مازندران.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.