همگام سازی عدم قطعیت ها در سامانه مدیریت زنجیره تامین دفاعی بر اساس طراحی مدل کنترل حالت لغزشی فرا پیچشی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه آماد و فناوری دفاعی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AMFAD-7-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 66
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا عسکری سپستانکی

دانشگاه عالی دفاع ملی

حمیدرضا رضائی

دانشگاه عالی دفاع ملی

حسین فیاضی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

زنجیره تامین دفاعی یکی از مهم ترین مولفه های موثر بر آمادگی دفاعی نیروهای مسلح و بسترساز توسعه پایدار در سطح کشور به شمار می رود که استمرار عملیات تامین ملزومات نیروهای مسلح در تمامی شرایط، از ماموریت های ذاتی و مداوم این زنجیره محسوب می گردد. با وجود عدم قطعیت های محیطی (رقبا، تحریم های نظامی و اقتصادی و ...)، همچنین اختلالات پیش بینی نشده داخل و خارج از زنجیره، عملکرد این سامانه به طور کامل قابل تحلیل نبوده و «کنترل کننده حالت لغزشی زمان محدود تطبیقی[۱]» به عنوان یک روش کارآمد کنترل کننده سیستم در صورت رخداد عدم قطعیت های مدل[۲] و اختلالات[۳] معرفی شده است. این پژوهش، رفتار دینامیکی یک سامانه زنجیره تامین دفاعی پرمخاطره تحت تاثیر عدم قطعیت های مدل، غیر خطی ها[۴] و اختلالات را بررسی می کند و یک طرح «کنترل حالت لغزشی غیرخطی فرا پیچشی[۵]» را برای تثبیت زمان محدود و حذف نوسانات شدید تکراری و پیامدهای آن طراحی می کند و به طورکلی یک رویکرد آینده نگر به منظور پیش بینی بهتر تقاضا، مدیریت بهینه موجودی، تضمین پایداری و امنیت در مقابل تغییرات نوسانی در بخش دفاع ارائه می کند. نتایج شبیه سازی در نرم افزار «متلب - سیمولینک[۶]» گویای اثربخشی بالای روش پیشنهادی، در دستیابی به عملکرد پایدار نسبت به سایر تکنیک های کنترلی هست که منجر به تاب آوری و مداومت در تامین ملزومات نیروهای مسلح و ممانعت از تحمیل هزینه های موازی در این زنجیره، مدیریت صحیح منابع و درنهایت، آمادگی بیشتر دفاعی نیروهای مسلح می شود. این پژوهش از نوع کاربردی - توسعه ای، روش آن توصیفی و تحلیل محتوا و از طریق مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه با خبرگان ادبیات و مفاهیم لازم جمع آوری شده است. [۱] Adaptive finite-time sliding mode controller[۲] Model uncertainties[۳] Perturbation[۴] Non-linearities[۵] Super-twisting nonlinear global sliding mode control[۶] MATLAB-Simulink

کلیدواژه ها

اختلالات, زنجیره تامین دفاعی, عدم قطعیت مدل, کنترل کننده تطبیقی, کنترل کننده حالت لغزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.