سنتز و مشخصه یابی میکروژل مغناطیسی هیبریدی جهت شناسایی سلول های سرطانی سینه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه مواد پیشرفته در مهندسی، دوره: 43، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAME-43-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی پیران

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان ۸۴۱۵۶-۸۳۱۱۱، ایران

مهشید خرازیها

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان ۸۴۱۵۶-۸۳۱۱۱، ایران

سعید شیبانی

دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر سنتز میکروژل مغناطیسی حاوی نانومیله های کبالت فریت است که با آپتامر سطح آن اصلاح شده و برای جداسازی و شناسایی کارآمد سلول های سرطانی سینه در حضور میدان مغناطیسی استفاده می شود. به منظور ساخت میکروژل مغناطیسی حاوی نانومیله های کبالت فریت در دمای ۶۰۰ درجه سانتی گراد و غلظت ۵ درصد وزنی پلی وینیل الکل سنتز شد. پس از پوشش دهی نانومیله های کبالت فریت با کیتوسان، میکروژل نانوکامپوزیتی آلژینات- حاوی نانومیله های کبالت فریت سنتز و مشخصه یابی شد. به منظور دستیابی به میکروژل مغناطیسی بهینه، ابتدا میکروژل مغناطیسی در pH های مختلف سنتز شدند و نمونه سنتز شده که pH محلول آلژینات آن ۷ و pH محلول نهایی آن ۳ (۷alg-۳) بود به دلیل اندازه تخلخل و درصد تخلخل سطحی بهتر انتخاب شد. آزمون میکروسکوپی الکترونی روبشی، به منظور بررسی خواص ساختاری و مورفولوژی میکروژل های مغناطیسی انجام شد. در نهایت سطح میکروژل بهینه با آپتامر میوسین۱ اصلاح شد و آزمون طیف نمایی مرئی- فرابنفش برای بررسی اتصال آپتامر به سطح میکروژل انجام شد. در نتیجه اقدامات مذکور آپتاحسگر مغناطیسی با قابلیت تشخیص سلول های سرطانی mcf۷ و سنجش مغناطش اشباع ساخته شد. برای بررسی خواص فیزیکی و ساختاری آپتاحسگر مغناطیسی و اجزای تشکیل دهنده آن آزمون های عکس برداری میکروسکوپی الکترونی روبشی، آزمون طیف نمایی مرئی- فرابنفش و آزمون مغناطومتری نمونه ارتعاشی انجام شد. با استفاده از آزمون مغناطومتری نمونه ارتعاشی و بررسی نتایج آن حد تشخیص و حساسیت آپتاحسگر اندازه گیری شد و به ترتیب مقادیر ۱۴ سلول در میلی لیتر و Ms/cell ۰/۱۸ به دست آمد.

کلیدواژه ها

سرطان, آپتامر میوسین ۱, نانومیله های مغناطیسی کبالت فریت, آپتاحسگر مغناطیسی, سلول های سرطانی mcf۷

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.