بهره گیری از کنترل فعال پدیده قطع به عنوان استراتژی کنترل دینامیکی توربین بادی متصل به شبکه

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس بین المللی برق
  • کد COI اختصاصی: PSC21_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1492
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد منفرد

دانشکده مهندسی برق – دانشگاه صنعتی امیرکبیر ( قطب علمی قدرت ایران ) جم

حسن رستگار

دانشکده مهندسی برق – دانشگاه صنعتی امیرکبیر ( قطب علمی قدرت ایران ) جم

چکیده

در این مقاله، روش کنترل فعال پدیـده قطـع، بـه عنـوان یـک روش موثر کنترل دینامیکی توربین های بادی ا رائه شده اسـت که از قابلیت های دو روش کنترل غیرفعال پدیده قطع و کنترل فعال زاویه پره هـا، بطـور همزمـان بهـره بـرده و هزینـه هـ ای پیاده سازی را نیز به طرز موثری کاهش می دهد . تغییرات زاویه پره ها در این روش، بسیار کمتر از روش کنتـرل فعـال زاویـه پره هاست؛ همـین مزیـت بعـلاوه عـدم نیـاز بـه ژنراتورهـای دوتحریکــه و مــدارات الکترونیکــی پیچیــده، ســبب کــاهش پیچیدگی و هزینه های طراحی و ساخت و افزایش عم ر مفیـد سیستم ژنراتور بادی می گردد . هدف کنترل ارائه شـده در ایـن مقاله، کنترل موثر توان خروجی در طول عملکرد توربین بادی با ژنراتور القایی سرعت ثابت، از ناحیه سرعت باد start-up تا سرعت باد shut-down است . در روش ارائـه شـده، عملکـرد توربین بادی به دو ناحیه تقسیم می گردد : (i) بهینه سازی توان؛ در حالتی که سرعت باد در محـدوده سـرعت بـاد start-up و CP سرعت باد نامی است، زاویه پره ها به منظور بهینه کـردن و متعاقبا توان خروجی تنظـیم مـی گـردد . (ii) محدودسـازی توان؛ در حالتی که سرعت باد، بیش از مق دار نامی است، توان خروجی با بهره گیری از پدیده قطع محـدود مـی شـود . روش مــوثری بــرای بهینــه ســازی تــوان و دو روش مختلــف بــرای عملکرد در ناحیه محدودسازی تـوان ارائـه گشـته و صـحت عملکرد بوسیله شبیه سازی تحقیق شده و نشان داده مـی شـود که استفاده از روش های ارائه شده کنترل توان، سـبب کـاهش قابل ملاحظه تغییرات توان خروجی تـوربین بـادی در مقابـل تغییرات وسیع سـرعت بـاد و همـوار شـدن تـوان الکتریکـی خروجی در باند کوچکی حول و حـوش مقـدار نـامی خـود می گردد .

کلیدواژه ها

توربین بادی، کنترل دینامیکی، پدیده قطع، جدول جستجو، کنترلر PI

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.