بررسی رابطه خودشناسی انسجامی و انسجام خانواده با اضطراب امتحان دانش آموزان پایه ششم شهر گنبدکاووس
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی ایران
- کد COI اختصاصی: RSCONF05_327
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 186
نویسندگان
کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آزادشهر، آزاشهر، ایران
کارشناس آموزش ابتدایی، دانشگاه فرهنگیان گرگان، گرگان، ایران
کارشناس ارشد روانشناسی کودکان استثنایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه خودشناسی انسجامی و انسجام خانواده با اضطراب امتحان دانش آموزان پایهششم شهر گنبدکاووس بود. جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان دوره ششم ابتدایی شهر گنبد در سال تحصیلی۱۴۰۳-۱۴۰۲ بود، که تعداد آن ۸۵۷۸ نفر می باشد. که از این میان بر اساس فرمول کوکران تعداد ۳۶۷ نفرمحاسبه و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند به این صورت که ابتدا شهرگنبدکاووس به ۵ منطقه، شمال، جنوب، غرب، شرق و مرکز تقسیم شد و از هر منطقه به شکل تصادفی یک مدرسهو از هر مدرسه یک کلاس انتخاب و برای تحلیل مورد استفاده قرار گرفت. برای جمع آوری داده ها از مقیاسخودشناسی انسجامی قربانی و همکاران (۲۰۰۸)، پرسشنامه انسجام خانواده (FCS) (۱۹۹۹) و مقیاس اضطرابامتحان اسپیلبرگر (۱۹۸۳) استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آمار توصیفی و روش ضریب همبستگیپیرسون و رگرسیون چند متغیر تحلیل شد. نتایج نشان داد که رابطه ی معنی داری بین خودشناسی انسجامی و انسجامخانواده با اضطراب امتحان دانش آموزان وجود دارد. یعنی دانش آموزانی که خودشناسی انسجامی بیشتری داشتند وخانواده آنها از انسجام بالاتری برخوردار بود، اضطراب امتحان کمتری داشتند.کلیدواژه ها
خودشناسی انسجامی، انسجام خانواده، اضطراب امتحانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.