آسیب شناسی بخش بهداشت در نظام سلامت ایران با نگاهی به آینده: نقطه نظر

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دوره: 23، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_RUMS-23-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر حقدوست

دانشگاه علوم پزشکی کرمان

احمد نقیب زاده تهامی

دانشگاه علوم پزشکی کرمان

محسن بارونی

دانشگاه علوم پزشکی کرمان

رضا دهنویه

دانشگاه علوم پزشکی کرمان

چکیده

مهم­ترین کارکردهای بهداشت در نظام سلامت فعلی کشور عبارتند از: ۱- نظام مراقبت: مدیریت آمار و اطلاعات سلامت و بیان شاخص­های سلامت، در حال حاضر این کارکرد با اشکالات جدی از جمله کم­شماری، عدم یکپارچگی و ایراد در سامانه­ها مواجه است.  ۲- ارائه خدمات بهداشت اولیه: خدمات پایه بهداشتی و درمانی که برای همه اقشار، اما اتصال آن به سطح دوم ضعیف است. ۳- ارتقاء سلامت: که وظیفه اصلاح سبک زندگی را دارد، اما علی­رغم اهمیت بسیار زیاد آن، جایگاه مناسبی نداشته و به صورت کلی تولیت اصلاح سبک زندگی در کشور مشخص نیست. ۴- بهداشت عمومی: یا بهداشت فردی و فرافردی شامل بهداشت محیط، بهداشت حرفه­ای، بهداشت مدارس و مانند آن­ها است. ولی موانع جدی به خصوص در مواجهه با صنایع بزرگ و یا اصلاح وضعیت آلودگی هوا وجود دارد. بعد از تحلیل کارکردهای فوق و با نگاه به آینده، این پیشنهادات طرح گردیده است: ۱) شکل­گیری ساختاری منسجم برای پزشکی خانواده جهت مدیریت یکپارچه خدمات، ۲) جداسازی ساختارهای جدیدی از معاونت های بهداشت و درمان تحت عنوان الف) مرکز مدیریت نظام مراقبت سلامت، ب) مرکز نظارت، پایش و اعتباربخشی، ج) ارتقاء سلامت و اصلاح سبک زندگی؛ تا بتوانند مستقل و با کمترین تضاد منافع وظایف سازمانی خود را انجام داده و پزشکی خانواده (ترکیب باقی­مانده معاونت­های بهداشت و درمان) چابک­تر به وظیفه اصلی خود بپردازد. ۳) تقویت زیرساخت­های الکترونیک و خدمات از راه دور و اصلاح جدی در مدیریت آن­ها واژه های کلیدی: بخش بهداشت، چالش­ها، راه­کارها، آینده

کلیدواژه ها

Health sector, Challenges, Solutions, Future, بخش بهداشت, چالش ها, راه کارها, آینده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.