اثر مقابله درمان گری بر تصویر بدنی و شادکامی زنان با توده بدنی بیشتر از ۳۰ کیلوگرم و متقاضی کاهش وزن
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 63
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCSNP-3-2_004
تاریخ نمایه سازی: 29 اردیبهشت 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: افراد با توده بدنی بالا اغلب از مهارت های مقابله ای کمی رنج می برند و نمی توانند با استرس ها و رفتارهای تکانه ای مربوط به خوردن مقابله کنند. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی اثر مقابله درمان گری بر تصویر بدنی و شادکامی زنان با توده بدنی بیشتر از ۳۰ متقاضی کاهش وزن بود.
روش: روش پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش-پس آزمون با گروه گواه است. جامعه آماری شامل زنان با توده بدنی بالای ۳۰ متقاضی کاهش وزن در شهر تهران بود که در سال ۱۴۰۰ به کلینیک ها و مطب های رژیم غذایی مراجعه کردند. از میان این افراد ۴۰ نفر با توجه به روش دردسترس و داوطلبانه انتخاب و به شکل تصادفی در دو گروه ۲۰ نفره آزمایش و گواه کاربندی شدند. شرکت کنندگان دو گروه پرسشنامه های پرسشنامه تصویر بدنی (کش و همکاران، ۱۹۸۵) و شادکامی اکسفورد (هیلز و آرجیل، ۲۰۰۲) را تکمیل کردند. گروه آزمایشی ۹ جلسه مقابله درمان گری به صورت گروهی دریافت کردند. برای تحلیل داده ها از نسخه ۲۲ نرم افزار SPSS استفاده شد.
یافته ها: نتایج کوواریانس نشان داد مقابله درمان گری موجب بهبود تصویر بدنی و افزایش شادکامی زنان با توده بدنی بالاتر از ۳۰ کیلوگرم متقاضی کاهش وزن شده است.
نتیجه گیری: مقابله درمان گری می تواند روش درمانی موثری در کاهش وزن باشد و متخصصان این حوزه می توانند از یافته های این مطالعه در درمان ها و مداخله های خود استفاده کنند.
کلیدواژه ها:
Body Image ، Happiness ، Coping Therapy ، Body Mass more than ۳۰ kg ، Weight Loss Demandant. ، تصویر بدنی ، شادکامی ، مقابله درمان گری ، توده بدنی بیشتر از ۳۰ ، متقاضی کاهش وزن.
نویسندگان
سارا جبل عاملی
Ph.D. Student in Psuchology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran.
علیرضا آقایوسفی
Associate Professor, Department of Psychology, Payame Noor University, Qom, Iran.
مسعود غلامعلی غلامعلی لواسانی
Associate Professor, Department of Psychology, University of Tehran, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :