ارزیابی و مدیریت عوامل آسیب زا در آموزش و توانبخشی کودکان با نیازهای ویژه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی دانش موضوعی – تربیتی (PCK) در آموزش کودکان با نیازهای ویژه
- کد COI اختصاصی: NDNCECCONF02_052
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 93
نویسندگان
مربی گروه علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان، پردیس فاطمه الزهرا، اهواز، ایران
چکیده
کودکان دارای نیازهای ویژه به دلیل آسیبها، نارساییها و نقایص ویژهای که دارند، بر مبنای نوع و شدت این مشکلات، درجاتی از اختلالهای روانشناختی را دارند. در این پژوهش، راههای موثر آموزش و توان بخشی این کودکان به شیوه مطالعه کتابخانهای مورد بحث قرار می گیرد. به عبارتی، می توان با ارائه شاخصهای تحولی در حیطههای مختلف رشد روان شناختی و به کارگیری اقدامات مناسب آموزشی و نیز طبقهبندی و ارائه رویکردها و روشهای رایج توانبخشی، گام موثری جهت توانبخشی کودکان برداشت. مداخلههای روانشناختی، هر گونه اقداماتی است که روانشناسان و مشاوران به منظور پیشگیری، درمان و کاهش مشکلات روانشناختی افراد به کار میبرند. هدف این مداخلهها کمک به افراد برای درک بهتر خود و جهان پیرامون، افزایش قابلیت و توانمندی، سازگاری و ارتقای سلامت روانی آنها است. بنابراین آموزشهای روان شناختی مانند آموزش مهارتهای زندگی و آموزش ابراز وجود، درمانهای روانشناختی مانند رفتاردرمانی و انواع فنون رواندرمانی و نیز توانبخشی مانند ترمیم مشکلات ادراکی و شناختی از جمله مداخلههای روانشناختی تلقی میشود. اهمیت و ضرورت آموزش این شیوهها و مهارتها، زمانی مشخص میشود که بدانیم آموزش آنها موجب ارتقای تواناییهای روانی و اجتماعیشان میگردد. این تواناییها فرد را برای برخورد موثر با کشمکشها و موقعیتهای زندگی یاری میبخشد و به او کمک میکند تا با سایر انسانها، جامعه، فرهنگ و محیط خود مثبت و سازگارانه تعامل کند و سلامت روانی خود را تامین نماید. لذا آموزش و تمرین این مهارتها موجب تقویت یا تغییر نگرانیها، ارزشها و رفتار انسان میگردد.کلیدواژه ها
آموزش، توانبخشی، کودکان با نیازهای ویژه، معلممقالات مرتبط جدید
- ضرورت بهره گیری از روش پرورش خلاقیت شش کلاه تفکر دوبونو ادوراد در آموزش طراحی معماری آینده نگر
- درآمدی بر شناخت فرصت ها و چالش های ادغام تفکر طراحی در آموزش عالی
- آموزش معماری علیه پرورش معمار! (اصلاح و آینده پژوهی در آموزش معماری ایران)
- تاثیرات هوش مصنوعی مولد بر آینده ارتباطات تصویری
- یکپارچه سازی هوش مصنوعی در آموزش عالی: رویکردها و چالش ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.