تحلیل موانع کیفیت گردشگری تفریحی - ورزشی بر اساس نمودار استخوان ماهی در استان گیلان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت گردشگری، دوره: 19، شماره: 65
  • کد COI اختصاصی: JR_TMS-19-65_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا گوهر رستمی

دانشیار مدیریت ورزشی گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی ، دانشگاه گیلان، گیلان، ایران

مجتبی نخعی نژاد

کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی ، دانشگاه گیلان، گیلان، ایران

یاسمن سادات اصل احمدی

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی ، دانشگاه گیلان،گیلان، ایران

چکیده

گردشگری تفریحی-ورزشی به عنوان شاخه ای از گردشگری می تواند محرک توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... در منطقه می باشد. استان گیلان با دارا بودن جاذبه های گردشگری فراوان و شرایط اقلیمی مناسب دارای پتانسیل مناسبی در جذب گردشگران دارد. لذا این مطالعه، باهدف بررسی موانع کیفیت گردشگری تفریحی - ورزشی استان گیلان بر اساس نمودار استخوان ماهی انجام شد. روش پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی و ازنظر هدف، کاربردی بود که به روش میدانی انجام گرفت. جامعه آماری شامل گردشگران تفریحی ورزشی استان گیلان بود که ۲۲۳ نمونه آماری به شیوه در دسترس انتخاب شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته ای با طیف ۵ ارزشی لیکرت بود که روایی صوری و محتوایی آن توسط ۱۰ نفر از اساتید و صاحب نظران تربیت بدنی بررسی و تائید گردید. پایایی ابزار بر اساس مقدار ضریب آلفای کرونباخ (۹۳/۰=α) و اعتبار سازه (اکتشافی و تائیدی) بررسی و تایید شد. از نرم افزار (PLS۴) و (SPSS۲۲) جهت مدل سازی و تحلیل یافته ها استفاده شد. نتایج نشان داد که از دیدگاه گردشگران تفریحی ورزشی در استان گیلان از بین ۷ بعد (حمل ونقل و مسیر، اقامتگاه، بازگشت به خانه، صلاحیت و مجوز، مقصد، فعالیت ها و پذیرش و اطلاعات) به ترتیب بازگشت به خانه (۵۰/۵)، مقصد (۹۲/۴) و اقامتگاه (۲۶/۴) بیشترین موانع و اطلاعات و پذیرش (۸۶/۲)، صلاحیت و مجوزها (۲۵/۳) و فعالیت ها (۵۴/۳) کمترین موانع محسوب می شوند؛ بنابراین متصدیان و مسئولین تورهای گردشگری تفریحی ورزشی استان گیلان می بایست با شناخت موانع کیفیت، توجه بیشتری در رفع موانع یادشده در هر بخش داشته باشند.

کلیدواژه ها

کیفیت گردشگری, گردشگری تفریحی ورزشی, نمودار استخوان ماهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.