تحلیل بصری تصاویر کتاب «گفتگو، برای زبان آموزان فارسی به عنوان زبان دوم» بر مبنای مولفه های بصری «دیوید هیل»(۲۰۱۳) و نظریه سرمایه اجتماعی فرهنگی «بوردیو»(۱۹۸۶)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه علمی پژوهش و نگارش کتب دانشگاهی، دوره: 27، شماره: 52
  • کد COI اختصاصی: JR_JSAMT-27-52_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 52
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جعفری

مربی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران .

رضامراد صحرایی

استاد زبانشناسی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.

چکیده

این پژوهش تصاویر کتاب گفت وگو، ویژه زبان آموزان خارجی را با استفاده از روش تحلیل بصری بررسی کرده است. این کتاب با محتوای آموزش گفت وگو، برای فراگیران خارجی در سطح A۱ تدوین شده و دارای تصاویر زیادی است. هدف از این تحقیق، بررسی ویژگی های تصاویر این کتاب از دیدگاه مدرس، برای بررسی تصاویر یک منبع آموزشی در سطح مبتدی است. پس از ارزیابی کمی تصاویر این کتاب از منظر «تعداد و نوع تصویر» از دیدگاه هیل (۲۰۱۳)، مولفه های فرهنگی­ اجتماعی جامعه زبانی ایران برای فارسی آموزان خارجی از دیدگاه نظریه های «سرمایه فرهنگی­ اجتماعی» بوردیو (۱۹۸۶) نیز بررسی شده است. برای این منظور مولفه های اجتماعی فرهنگی و هویتی که در تالیف یک منبع آموزشی باید مورد توجه قرار گیرد، با استناد به مولفه های یادشده، در کتاب گفت وگو مطالعه شد. این پژوهش چک لیستی از ویژگی های مورد نیاز تصاویر در منابع آموزشی زبان فارسی برای فراگیران خارجی ارائه کرده است که می تواند در تهیه تصاویر برای اهداف آموزشی یک منبع درسی برای آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان در سطح مبتدی موثر باشد.

کلیدواژه ها

تصویر, آموزش زبان فارسی, کتاب گفتگو, انواع تصویر, سرمایه فرهنگی اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.