ارزیابی و تحلیل شاخص های شکوفایی شهری در شهرهای کوچک (نمونه موردی شهر روداب)

  • سال انتشار: 1403
  • کد COI اختصاصی: null
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این سند

نویسندگان

رضا عربی

دانشجوی دانشگاه حکیم سبزواری

علی گل رمضانی

دانشجوی دانشگاه حکیم

دکتر مهدی زنگنه

عضوهیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری

دکتر هادی سلیمانی مقدم

عضوهیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

شهر روداب درنتیجه گسترش و توسعه کالبدی و جمعیتی خود به دلیل مهاجرت های روستاهای به شهر درگیر مسائل و مشکلات متعددی شده اند و نیاز است که برای رفع مسائل شهری، سیاست گذاری ها برنامه ریزی شهری در جهت شکوفایی شهری صورت بگیردکه بر این اساس هدف اساسی این پژوهش ارزیابی و تحلیل شاخص های شکوفایی شهری در شهرهای کوچک بوده و به تبع آن تاثیرگذاری و اولویت بندی شاخص های شکوفایی در شهر روداب موردبررسی قرارگرفته است، روش تحقیق در پژوهش حاضر، توصیفی- تحلیلی بوده و گردآوری اطلاعات بر اساس روش میدانی و توزیع پرسشنامه ها، مصاحبه و مشاهدات عینی می باشد، حجم نمونه بر اساس حجم نمونه گیری کوکران که برابر با 352 نفر از ساکنان شهر روداب درنظرگرفته شده است ، داده های پرسشنامه با استفاده از نرم افزار ای موس و تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم به دو روش آمار توصیفی و استنباطی تجزیه وتحلیل شده اند پس از بررسی پایایی و روایی پرسشنامه ها به ارائه راهبردهای مناسب با موضوع پرداخته شده است، بنابراین با بررسی های صورت گرفته به این نتیجه دست یافتیم که در بخش ارزیابی فرضیه های تحقیق و بررسی وضعیت شاخص های شکوفایی شهری در شهر روداب و اولویت بندی این شاخص ها همچنین مقایسه نوع شغل افراد و تحصیلات آنان با شاخص های شکوفایی شهری با آزمون های آماری تی تک نمونه ای و تحلیل واریانس آنوا و فریدمن وضعیت شاخص های شکوفایی شهری در شهر روداب در سطح پایین تر از حد متوسط قرار دارند. و همچنین بین نوع شغل افراد با شاخص های شکوفایی و بین نوع تحصیلات افراد با شاخص های شکوفایی شهری رابطه معناداری وجود دارد. و حال آنکه وضعیت محیط زیست، وضعیت معیشتی، امکانات و خدمات شهری، وضعیت اجتماعی و فرهنگی و اجتماعی و نشاط و سرزندگی و فضای آرام مدنی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و بدین معنا که این شاخص ها موردتوجه دولتمردان و مدیران شهری و شهردار و شورای اسلامی شهر قرار بگیرد.

کلیدواژه ها

شکوفایی شهری، روداب، برنامه ریزی شهری، شهرهای کوچک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.