تاثیر عوامل مختلف بر روند تشکیل و ویژگی های بیوفیلم در شبکه های توزیع آب

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت کیفیت آب و چهارمین همایش ملی مدیریت مصرف آب با رویکرد کاهش هدررفت و بازیافت
  • کد COI اختصاصی: IWWA05_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 45
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی قاسمی

رئیس گروه کنترل کیفیت آب، شرکت آب و فاضلاب مشهد

مریم فروزان

کارشناس مسئول کنترل کیفیت و پایش آب، شرکت آب و فاضلاب مشهد

مریم نظام

کارشناس مسئول برنامه ایمنی آب، شرکت آب و فاضلاب مشهد

سعید رحیمی

کارشناس کنترل کیفیت و پایش آب، شرکت آب و فاضلاب مشهد

طاهره بطیاری

کارشناس برنامه ایمنی آب، شرکت آب و فاضلاب مشهد

چکیده

کیفیت آب آشامیدنی با عبور از خطوط لوله و شبکه های توزیع کاهش می یابد. فعالیت میکروارگانیزم های موجود درساختار بیوفیلم موجود در جداره لوله ها نقش مهمی در تغییرات کیفیت آب ایفا می کنند. بیوفیلم در اکثر نقاط سامانه های توزیع آب آشامیدنی وجود دارد. بیوفیلم می تواند محل مناسب ی برای گسترش ژن های مقاومت به آنتی بیوتیک باشد. با وجود اهمیت این موضوع، اطلاعات اندکی در زمینه چگونگی تاثیر متقابل عوامل مختلف بر روند تشکیل و ویژگی های بیوفیلم وجود دارد. عوامل مهمی از قبیل مواد آلی و معدنی موجود در آب، دبی و سرعت جریان، درجه حرارت و pH بر ساختار بیوفیلم شبکه ها ی توزیع آب تاثیرگذار هستند. به عنوان نمونه، در شرایط سرعت بالای جریان آب،بیوفیلم نازکتر، متراکمتر و غیرمتخلخل تشکیل می شود. اما بیوفیلم تشکیل یافته در معرض دب ی ها ی اندک، ضعیفت ر و متخلخل تر است. از این رو، در انتخاب رویکردهای کنترل رشد بی وفیلم و تضمین کیفیت میکروبی آب باید به چنین مواردی توجه شود. روی هم رفته، مدیریت رشد بیوفیلم در سیستم های توزیع آب نیازمند یک روی کرد یکپارچه است .تصفیه آب قبل از ورود به شبکه توزیع، استفاده از کلرآمین به عنوان ماده گندزدا، شستشوی موثر شبکه توزیع و حذفمواد مغذی از جمله این موارد به شمار می رود. علاوه بر موارد گفته شده، روش های نوینی برای کنترل رشد بیوفیلم توسعه یافته است که در این مقاله به آن ها اشاره شده است.

کلیدواژه ها

شبکه های توزیع آب، بیوفیلم، کیفیت آب، ماده گندزدا، کیفیت میکروبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.