مروری بر دو روش ارزیابی چرخه حیات و ریسک و تلفیق آنها در حوزه بازیابی آب

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت کیفیت آب و چهارمین همایش ملی مدیریت مصرف آب با رویکرد کاهش هدررفت و بازیافت
  • کد COI اختصاصی: IWWA05_182
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب زارعی

کارشناسی ارشد عمران – محیط زیست ،دانشکده مهندسی عمران ،دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران

مسعود تابش

استاد دانشکده مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران

عباس اکبرزاده

عضو هیئت علمی و مدیر مرکز تحقیقات آب و فاضلاب، موسسه تحقیقات آب، تهران

چکیده

دو روش اصلی برای شناسایی، ارزیابی و کمی سازی مخاطرات ناشی از یک فرآیند و یا پارامتر خاص، به ترتیب ارزیابی چرخه حیات LCA و ریسک RA به صورت مکمل و یا جداگانه هستند. تفاوت ها موجود در بخش های مختلف این دو روش، می تواند تفاوت و یا حتی تناقض هایی در نتایج آنها برای یک مطالعه خاص را به دنبال داشته باشد. از این رو، در چند سال اخیر ادغام و یکپارچه سازی این دو روش به خصوص در زمینه ارزیابی اثرات سیستم های جدید توجه محققان را به خود جلب کرده است. این مطالعه، برای ایجاد درک درستی از مزایا، چالش ها و رویکردهای مختلف یکپارچه سازی و ارائه پیشنهادهایی پیرامون ترکیبLCA وRA ، مروری بر مطالعات انجام شده در زمینه این دو روش و تلفیق آنهادر سیستم های مختلف به خصوص سامانه های بازیابی آب ارائه می دهد. مطالعات انجامشده با جستجو در پایگاه های اطلاعاتیScienceDirect وGoogle Scholar ، بررسی شده است. مرور مطالعات با تمرکز بر رویکردهای مختلف ادغام انجام شدهاست. نتایج نشان می دهد که رایج ترین رویکرد ،انجام جداگانه هر روش و ترکیب نتایج حاصل است. تلفیق دوروش وضوح مکانی و قابلیت ارزیابی مخاطرات از جنبه های مختلف را به ارزیابی چرخه حیات و قابلیت در نظرگیری یک سیستم و یا فرآیند را به تحلیل ریسک می افزاید. علاوه بر این، استفاده از آن باعث جلوگیری از انتقال مخاطرات از مقیاس کلی به جزئی و یا برعکس می شود. از طرف دیگر، تفاوت و کمبود در داده های ورودی و تفاوت در ساختار مدل (مقیاس مکانی ارزیابی) دو روش، از مهمترین چالش ها برای ادغام LCA و RA هستند

کلیدواژه ها

ارزیابی چرخه حیات، تحلیل ریسک، تلفیق ارزیابی چرخه حیات و ریسک ،سیستم بازیابی آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.