ارائه روشی مبتکرانه جهت تسریع در مرئی شدن نشت و شناسایی آن با تصاویر رایگان ماهواره با استفاده از داده های آزمایشگاهی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت کیفیت آب و چهارمین همایش ملی مدیریت مصرف آب با رویکرد کاهش هدررفت و بازیافت
- کد COI اختصاصی: IWWA05_181
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 194
نویسندگان
دانشجوی دکتری عمران منابع آب، دانشکده مهندسی عمران و معماری، دانشگاه شهید چمران اهواز اهواز، ایران
چکیده
در این تحقیق اثر خاک و آسفالت بر مدت زمانی که یک نشت نامرئی لازم دارد تا مرئی شود بررسی گردید. برای رسیدن به این هدف آزمایشات درجا برای ۸ ناحیه مختلف شهر پلدختر که هرکدام جنس خاک مشخصی داشتند بررسی گردید.نتایج نشان داد که حدود ۸۰ درصد از زمان لازم جهت مرئی شدن یک نشت نامرئی به دلیل وجود آسفالت می باشد به همین دلیل در این تحقیق یک روش ابتکاری پیشنهاد گردید بدین صورت که در فواصل مشخصی روی آسفالت و در محل خط لوله حفره هایی کوچک ایجاد شود تا آسفالت مانع مرئی شدن نشت نشود. جهت ممانعت از ورود آب های سطحی مانند آب باران به زیر آسفالت میتوان روی این حفر ههای درپوش های پلاستیکی شفافی تعبیه کرد و درون آنها پودر رنگ مشخصی قرار داد تا با جریان آب در حفره محل نشت کاملا هویدا شود. صحت سنجی این موضوع با آزمایشاتی در سناریوهای مختلفی انجام شد که نتایج حاکی از مفید بودن این روش در کاهش محسوس زمان مرئی شدن نشت می باشد. همچنین جهت نش تیابی ماهوارهای با تصاویر رایگان ماهواره میتوان آب های رنگی موجود در حفره های زیردرپوش را مورد طیف سنجی قرار داده و سپس با فرامقیاس سازی آنها، فیلتر لازم جهت تصاویر ماهواره را تعریف کرد وبتوان محل نشت ها را با ماهواره تشخیص داد.کلیدواژه ها
نشت در شبکه های آبرسانی، نشتیابی ماهواره ای، آسفالت، خاکمقالات مرتبط جدید
- مقایسه روش های مدرن و سنتی آبیاری به منظور احیا و پایداری منابع آب
- تحلیل جامع تاثیر انواع امواج بر فرآیند شیرین سازی آب در نواحی ساحلی
- عوامل آلایندگی های تالاب میانکاله و مروری بر راهکارهای بهبود کیفیت آب
- کاربرد فناوری سنجش از دور در شناسایی اراضی ماندابی
- ارزیابی تحمل برخی ارقام بومی و اصلاح شده برنج در روش نوین خشکه کاری (نوار تیپ)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.