آسیب شناسی حکمرانی منابع و مصارف آب در بخش صنایع و معادن استان یزد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت کیفیت آب و چهارمین همایش ملی مدیریت مصرف آب با رویکرد کاهش هدررفت و بازیافت
  • کد COI اختصاصی: IWWA05_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلی بنیاد

دکترای جامعه شناسی گرایش توسعه اقتصادی دانشگاه یزد و پژوهشگر اندیشکده آب و محیط زیست دانشگاه صنعتی شریف ،تهران، ایران

اکبر زارع شاه آبادی

دانشیار گروه جامعه شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه یزد ،یزد، ایران

چکیده

استان یزد به لحاظ میانگین بارش ،میزان تبخیر و واقع شدن در فلات مرکزی یکی از خشکترین استان های کشور است، در عین حال وجود معادن متعدد باعث شکل گیری و احداث صنایع آب محور شده است. هدف پژوهش حاضر آسیب شناسی میزان مصارف آب در بخش صنعت و معدن یزد می باشد. روش پژوهش، داده بنیاد و تکنیک جمع آوری اطلاعات مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته با سه گروه از مدیران و کارشناسان اداری، صاحب نظران و خبرگان آزاد حوزه آب و کارفرمایان بخش صنعت و کشاورزی بوده است که به روش نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع نظری انتخاب شدند .تکنیک تحلیل داده ها نیز کدگذاری باز، محوری و انتخابی بوده است. یافته های پژوهش نشان داد که مدل حکمرانی منابع و مصارف آب در بخش صنعت و معدن در یزد مدل حکمرانی منفعت طلبانه است چرا که دارای ویژگی هایی چون توجه به منافع نسل فعلی در مقابل منافع نسل آینده، منافع انسان در مقابل منافع طبیعت و محیط و منافعفردی و گروهی در برابر منافع جمعی و ملی می باشد. اتخاذ چنین مدلی دارای پیام دهایی مانند اولویت نداشتن مسائل محیط زیستی برای صنایع، ناتوانی در تولید اشتغال متناسب با توسعه پایدار، ورود مهاجران صنعتی و تغییر هویت فرهنگی مردم و حکمرانی دستوری و از بالا به پایین؛ بوده است.

کلیدواژه ها

آسیب شناسی، حکمرانی آب، حکمرانی منفعت طلبانه، صنایع و معادن، یزد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.