طرح بهبود دستمزد کنتورنویسان و تاثیر آن در افزایش درآمد و کاهش هدررفت ظاهری(مطالعه موردی استان اصفهان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت کیفیت آب و چهارمین همایش ملی مدیریت مصرف آب با رویکرد کاهش هدررفت و بازیافت
  • کد COI اختصاصی: IWWA05_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آسیه سادات ملاباشی

مدیر دفتر خدمات مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان

مسعود باقری

کارشناس دفتر خدمات مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان

سید محمد موسوی

رئیس گروه نظارت بر خدمات مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان

محسن رحیمی

رئیس گروه خدمات مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان

چکیده

عملیات کنتورنویسی از یک طرف درگاه ایجاد درآمد در شرکت های آب و فاضلاب است و از طرف دیگر از جمله مشاغلسخت بوده که اغلب دارای دستمزد ناچیز است و این موضوع سبب می شود که نه تنها انگیزه کافی در انجام کار برایکنتورنویسان ایجاد ننماید، بلکه اغلب باعث ترک کار آنها می شود. در سال ۱۴۰۱ تقریبا ۶۵ % کنتورنویسان در شرکتآب و فاضلاب استان اصفهان از سیستم کنتور نویسی خارج شده اند که ۵۶ % آنها به علت ترک کار بوده است. همچنینعدم وجود انگیزه در ماموران کنتورنویس سبب افزایش تعداد دربسته های قرائت و کاهش درآمد شرکت شده بود. دراین راستا طی بررسی های مکرر و هم اندیشی تغییراتی در شرایط خصوصی پیمان قراردادهای خدمات مشترکین ایجادشد.طرح پیشنهادی عبارت بود از تعریف ضریب قرائت کنتور (بطور ویژه در روستاها)، پرداخت هزینه قرائت به درصد محدودیاز دربسته ها، جریمه برای افزایش تعداد دربسته ها، پرداخت هزینه تردد به ازای هر قرائت و تغییر در نحوه پرداختاضافه کاری که در این مقاله ارائه می شوند. تغییرات ایجاد شده در کنتورنویسی علاوه بر ایجاد انگیزه برای کنتورنویسانو کاهش تعداد ترک کار آنها، باعث کاهش ۲.۳ درصد در تعداد دربسته و کاهش ۴۱ % تعداد اشتباه قرائت در ۵ ماهه اولسال ۱۴۰۲ در مقایسه با دوره مشابه سال قبل می باشد. محاسبه نسبت درآمد برآورد شده (به ازای حداقل ۱ درصدکاهش دربسته ها) به هزینه برآورد شده حاصل از اجرای طرح، نشان دهنده آن است که طرح پیشنهادی توجیه اقتصادینیز دارد

کلیدواژه ها

کنتورنویس، خدمات مشترکین، قرائت کنتور، دربسته، دستمزد، هدر رفت ظاهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.