بررسی وضعیت کلرخواهی دو منبع تامین آب سطحی در استان قزوین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت کیفیت آب و چهارمین همایش ملی مدیریت مصرف آب با رویکرد کاهش هدررفت و بازیافت
  • کد COI اختصاصی: IWWA05_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 33
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داراب بیرنوندی

رییس هیات مدیره و مدیرعامل، شرکت آب و فاضلاب استان قزوین

نسرین جوادی

مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت، شرکت آب و فاضلاب استان قزوین

معظمه مددی

رییس گروه کنترل کیفیت فاضلاب، شرکت آب و فاضلاب استان قزوین

فتانه به افتاده

کارشناس آزمایشگاه، شرکت آب و فاضلاب استان قزوین

چکیده

آب یک مایع زیست شناختی است که واکنش های فیزیکوشیمیایی سوخت و ساز در پیکره موجودات زنده را مقدور وتسهیل می نماید. بسیاری از مشکلات بهداشتی کشورهای درحال پیشرفت، عدم برخورداری از آب آشامیدنی سالم است.محور توسعه پایدار، انسان سالم است و سلامت انسان در گرو بهره مندی از آب آشامیدنی مطلوب می باشد. آب آشامیدنی تصفیه نشده یا با تصفیه نامناسب عامل اصلی بیماری در کشورهای درحال توسعه است. طبق استانداردهای بهداشتی کشور آب آشامیدنی باید قبل از توزیع گندزدایی گردد و به علاوه با توجه به افزایش روز افزون موادآلی و معدنی در منابع آب خام باید توجه داشت که میزان گندزدایی از حدمعینی بیشتر نگردد، زیرا بعضی از گندزداها مانند کلر محصولات جانبی ایجاد می نماید که وجود آنها در آب آشامیدنی مورد تایید مقامات بهداشتی نیست. در این مقاله به بررسی میزان کلر خواهی دو منبع آب سطحی منطقه آبیک و معلم کلایه در استان قزوین پرداخته شده است. پس از انجام آزمون هاوبررسی های لازم حدمطلوب کلرمورد نیاز جهت گندزدایی منبع آب مربوطه حاصل گردید. درحال حاضر وضعیت آب شرب هردو منطقه مورد قبول و مطلوب بوده و با اقدامات مدبرانه و مدیریت صحیح، گندزدایی به طور مدون در حال انجام می باشد .

کلیدواژه ها

آب، حد مطلوب، گندزدایی، کلرخواهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.