ارزیابی تاثیرات فرهنگی در معماری بومی ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC08_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا شاه کرمی پور

دکتری تخصصی معماری، استادیار گروه هنر و معماری دانشگاه پیام نور، ایران

هادی شفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه پیام نور، مرکز بین الملل قشم.

چکیده

اهمیت و لزوم توجه به فرهنگ یکی از راه های پیشرفت جامعه بشری محسوب می گردد. هنگامی که سخن از شهر بهمیان می آید، در واقع صحبت از مکانی است که بالاترین حد از تمرکز قدرت و فرهنگ یک اجتماع را در خود جای دادهاست؛ مکان تبلور وسیع ترین شبکه های ارتباط اجتماعی، جایی که تعلق به آن و اهل آن بودن، نوعی هویت شناختی برایفرد به ارمغان می آورد. شهر به مثابه تبلور آیین و اندیشه جامعه، نمی تواند در تمدن های مختلف یکسان پدید آید.گوناگونی شهرها در تاریخ و جغرافیای جهان، بیش از هر چیز معلول این تفاوت است. معماری بومی زمینه ای بر اهمیتدهی بر ارزش های فرهنگی و اجتماعی هر جامعه ای می شود که باید برای جهانی شدن هر جامعه و ملتی بازشناسیارزش های معماری و فرهنگ آن جامعه برای دستیابی به اهداف بلندمدت آرمانی از مبنای معماری بومی آن جامعهشروع شود، استمرار استفاده جامعه از آن بستری برای جهانی شدن سبن معماری بومی آن جامعه می گردد و علاوه برآن معماری بومی جذابیت و زیبایی ارمغان می آورد. هدف از این پژوهش پرداختن به تاثیرات فرهنگی در معماری بومیایران بوده است. تحمیک حاضر از حیث ماهیت کیفی بوده و روش آن به صورت توصیفی- تحلیلی می باشد و از منابعکتابخانه ای و اطلاعات میدانی به منظور جمع آوری اطلاعات بهره گرفته شده است. نتایج حاصل بیانگر این است کهحفظ و تلفیق ارزش های معماری بومی، بیانگر راز پیوستگی انسان ها به تاریخ و محیط کالبدی خود و در پی آن موجبپایداری در هر زبان و فرهنگی می باشد. و مولفه های بومی سازی فرهنگ در معماری گذشته ایران ارتباط چهارگانه باخود، دیگران، طبیعت و خداوند، محرمیت، امنیت، درونگرایی، مرکزیت، انعکاس، هندسه، سلسله مراتب، شفافیت، تداومو سیر از ظاهر به باطن می باشند.

کلیدواژه ها

معماری سنتی، فرهنگ، شهر، معماری بومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.