واکاوی مفهوم و ابعاد آموزش مسئله محور در مدارس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، حقوق، مطالعات اجتماعی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HLSPCONF07_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده پور قربانی

کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

شهربانو عسکری

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه پیام نو مرکز تهران جنوب

زهرا سادات هاشمیان

مدرسی معارف گرایش قرآن ومتون دانشگاه معارف اسلامی قم

مهسا صالحی

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک گرایش طراحی کاربردی دانشگاه اصفهان

چکیده

آموزش مسئله محور به عنوان یکی از رویکردهای آموزشی متمایز و نوآورانه، اخیرا به عنوان یک روش موثر در توسعه مهارت های تفکر انتقادی، حل مسائل و همچنین تقویت هوش هیجانی و اجتماعی دانش آموزان مورد توجه قرار گرفته است. در این رویکرد، مسئله های واقعی و جهان واقعی به عنوان محوریت فعالیت های آموزشی قرار می گیرند و دانش آموزان تشویق به بررسی، تحلیل و حل مسائل واقعی می شوند. این مقاله به بررسی مفهوم و ابعاد آموزش مسئله محور در مدارس می پردازد و اهمیت و ضرورت این رویکرد آموزشی را مورد بررسی قرار می دهد. اهمیت این رویکرد آموزشی در جامعه ای که پیچیدگی ها و چالش های مختلفی را تجربه می کند، بیش از پیش حائز اهمیت است. با توجه به نیازهای فردی و اجتماعی مدرن، آموزش مسئله محور به دانش آموزان کمک می کند تا مهارت هایی از قبیل تفکر انتقادی، تصمیم گیری مستند، همکاری و ارتباط موثر را تقویت کنند. این رویکرد آموزشی از طریق ارتباط بین آموزش واقعی و زندگی واقعی دانش آموزان، آموزش معنادار و موثری فراهم می کند و ایجاد تحول در فرآیند آموزش و یادگیری را ایجاد می کند. با وجود اهمیت آموزش مسئله محور، هنوز بسیاری از مدارس و سیستم های آموزشی به صورت سنتی و معمولی عمل می کنند و این رویکرد نوآورانه در برنامه های آموزشی شان جای ندارد. این مقاله به بررسی چگونگی اجرای آموزش مسئله محور در مدارس، موانع موجود و راهکارهای ارتقاء این رویکرد آموزشی می پردازد.

کلیدواژه ها

آموزش مسئله محور، یادگیری فعال، حل مسئله، تفکر انتقادی، خلاقیت، کار گروهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.