مساله شناسی روانشناختی تبلیغ دینی با تاکید بر فریضه امر به معروف و نهی از منکر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات تبلیغ دینی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FMTD-1-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 41
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ابوترابی

استادیار موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)

چکیده

در این مقاله مهم ترین مسئله تبلیغ و امر به معروف و نهی ازمنکر یعنی موضوع تغییر رفتار و نگرش باتوجه به ادبیات و گفتمان دینی و تحلیل روان شناختی مورد بررسی قرار گرفت. باتوجه به یافته های روان شناسی شناختی، نظارت و امر و نهی بیرونی، علاوه بر امر و منع رفتاری در معروف و منکر در حوزه نگرش سازی نیز بسیار موثر عمل می کند. همچنین برخلاف فهم عمومی حتی وضع قوانین و اجبار قانونی درباره ارزش های دینی می تواند شناخت ها و نگرش های غلط را تصحیح و نگرش های صحیح را پایدارتر و نسبت به رفتارسازی اثربخش تر نماید. سه نمودار داخل متن، این واقعیت ها را تبیین می کند.از دیگر نتایج این پژوهش، نقش یافته های تئوری شناختی عمل منطقی (T R A)، در توضیح چرایی عدم تبدیل بسیاری از نگرش ها در امر تبلیغ به قصد و تصمیم رفتاری می باشد.اکتفای مبلغین دینی در ترویج همه ارزش ها ازجمله امر به معروف و نهی ازمنکر به ساخت شناخت و حداکثر نگرش و عدم توجه به فراشناخت و طرح واره سازی از مهم ترین آسیب های روان شناختی تبلیغ است.

کلیدواژه ها

تبلیغ دینی, امر به معروف و نهی ازمنکر, طرح واره های شناختی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.