یک پروتکل RPL کارآمد مبتنی براعتماد آگاه به انرژی برای اینترنت اشیا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله بهینه سازی در محاسبات نرم، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JOSC-1-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه کاویانی باغبادرانی

دانشجوی دکتری دانشگاه ازاد اصفهان(خوراسگان)

محمدرضا سلطان آقایی

Department of Computer Engineering, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran

فرساد زمانی بروجنی

Assistant professor of computer, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran

چکیده

اینترنت اشیا (IoT) به عنوان یکی از جدیدترین فناوری های ارتباطی برای کاربردهای مختلف در نظر گرفته می شود. از سوی دیگر با چالش های زیادی مواجه بوده است که یکی از مهم ترین آنها مربوط به امنیت است. به دلیل محدودیت های زیاد، اینترنت اشیاء در برابر حملات بسیار آسیب پذیر است و به دلیل کاربردهای حساس، به شدت در معرض حملات قرار می گیرد. مطالعات مختلفی برای بهبود امنیت اینترنت اشیا معرفی شده است. اکثر روش ها بر بهبود امنیت پروتکل RPL بر اساس توسعه مدل های اعتماد متمرکز شده اند. با این حال، بیشتر این تحقیقات رفتارهایی را برای محاسبه ارزش اعتماد در نظر گرفته اند. این روش ارزیابی اعتماد به دلیل حملات گسترده گره های مخرب کافی نیست. در این مقاله، یک روش بهبود یافته بر اساس توسعه RPL با استفاده از مدل های اعتماد با سیستم تشخیص نفوذ پیشنهاد شده است. روش پیشنهادی بر سه اصل مهم، از جمله ایجاد توپولوژی مسیریابی ایمن و قابل اعتماد، ارزیابی اعتماد، و شناسایی گره های مخرب تمرکز دارد. در مرحله اول توپولوژی مسیریابی شبکه بر اساس اعتماد و شرایط گره ها شکل می گیرد. در مرحله دوم، مطابق با تبادل داده ها، اعتماد گره ها ارزیابی شده و عوامل مخرب شناسایی می شوند. نتایج شبیه سازی با استفاده از Cooja نشان دهنده برتری روش پیشنهادی در بهبود قابلیت اطمینان مسیریابی و تبادل داده نسبت به عملیات قبلی است.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیا، مدل های اعتماد، آگاه به انرژی، پروتکل RPL.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.