تبیین پیامدهای امنیتی بحران آوارگان سوریه بر کشورهای مقصد در سال های ۲۰۲۳-۲۰۱۱

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه جغرافیای سیاسی، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JPG-9-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی شرفی

دانشجوی دکتری روابط بین الملل واحد بین المللی خرمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، خرمشهر، ایران

فریدون اکبرزاده

استادیار گروه علوم سیاسی واحد اهواز ،دانشگاه آزاد اسلامی ، اهواز ، ایران.

حسین کریمی فرد

دانشیار گروه علوم سیاسی واحد اهواز ، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهواز ، ایران.

شیوا جلال پور

استادیار گروه علوم سیاسی واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهواز ، ایران

چکیده

یکی از مهم ترین پیامدهای بحران سوریه از سال ۲۰۱۱، بحران آوارگان است. از ابتدای این بحران بیش از شش میلیون نفر از مردم این کشور در بسیاری از کشورها از جمله در کشورهای همسایه سوریه و سایر مناطق دنیا آواره شده اند. هدف اصلی در این تحقیق تبیین پیامدهای بحران آوارگان سوریه بر کشورهای میزبان است و این سوال را مطرح کرده است که مهم ترین تاثیرات امنیتی بحران آوارگان سوری بر کشورهای مقصد در سال های ۲۰۲۳-۲۰۱۱ چیست؟ این تحقیق با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی و در قالب سطوح تحلیل امنیت این موضوع را بررسی کرده است . یافته های پژوهش حاکی از آن است که آوارگان سوریه در سطوح سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی بر امنیت کشورهای مقصد تاثیرگذار بوده اند. مهم ترین تاثیرات در سطح سیاسی و نظامی شکل دهی به زمینه های همکاری بین ترکیه و اروپا، اختلاف بین کشورهای عضو و غیرعضو اتحادیه اروپا، نگرش منفی شهروندان کشورهای پذیرنده نسبت به آوارگان و گسترش تفکرات تروریستی بوده است. مهم ترین تاثیرات اقتصادی تحمیل هزینه ها، ایجاد چالش بر اقتصاد داخلی کشورها و کاهش شاخص های اقتصادی کشورهای مقصد بوده است. مهم ترین تاثیرات اجتماعی آوارگان بر کشورهای مقصد دامن زدن به اختلافات فرهنگی – هویتی بوده است. در نهایت در سطح زیست محیطی نیز آوارگان منابع آبی، زیرساختی و افزایش آلودگی های محیطی را تحت تاثیر قرار داده اند.

کلیدواژه ها

بحران سوریه, آوارگان, امنیت اقتصادی, امنیت زیست محیطی, چالش های اقتصادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.