تاثیر آگاهی موسسات اعتباری از واحد حسابرسی داخلی متقاضی بر تصمیمات وام دهی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات حسابرسی مطهر، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MASJ-2-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 24
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید منتی

استادیار گروه حسابداری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

حمیدرضا گنجی

استادیار گروه حسابداری، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران.

سپیده فخری

کارشناس ارشد، گروه حسابداری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

چکیده

ازلحاظ نظری انتظار می رود که وجود واحد حسابرسی داخلی قدرتمند، باعث تقویت کنترل های داخلی می شود و درنتیجه قابلیت اتکای گزارشگری مالی را افزایش دهد. ازاین رو انتظار می رود که بانک ها و موسسات اعتباری زمانی که متقاضی وام دارای واحد حسابرسی داخلی قوی هستند، برای اعطای تسهیلات تشویق شوند. به این سبب، تصمیمات وام دهی می تواند تحت تاثیر وجود و قدرت واحد حسابرسی داخلی وام گیرنده قرار گیرد. در همین راستا، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آگاهی موسسات اعتباری از واحد حسابرسی داخلی متقاضی بر تصمیمات وام دهی است. جامعه آماری این پژوهش، تمامی شعب بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران در سطح شهر تهران در سال ۱۴۰۲ هستند. برای گردآوری داده های پژوهش، از پرسش نامه استفاده شد. پس از توزیع پرسشنامه، درنهایت تعداد ۱۴۵ پاسخ دریافت شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون من-ویتنی (آزمون U) استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که وجود واحد حسابرسی داخلی بر قضاوت های وام دهی تاثیر مثبت و معناداری دارد. تحلیل های دقیق تر نشان داد که قدمت واحد حسابرسی داخلی، داشتن برنامه مصوب حسابرسی داخلی، گزارش به کمیته حسابرسی و هیئت مدیره نسبت به مدیران اجرایی، کاربست نرم افزارهای حسابرسی، دوره های آموزشی برگزارشده برای کارکنان حسابرسی داخلی، گواهینامه های حرفه ای حسابرسان داخلی و میانگین سابقه کار کارکنان شاغل در واحد حسابرسی داخلی بر قضاوت های وام دهی تاثیر مثبت و معناداری دارد. یافته ها، ارتباط معناداری میان تعداد گزارش های صادره واحد حسابرسی داخلی و تعداد کارکنان شاغل در واحد حسابرسی داخلی و تصمیمات وام دهی موسسات اعتباری را نشان نداد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.