خوانش تطبیقی دو مجموعه «بعد از آن شب» و «مادمازل کتی» بر اساس مولفه های فمینیستی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN06_1400
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد سعیدی پور

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی

چکیده

نقد فمینیستی به عنوان یکی از روش های معتبر نقد ادبی معاصر با هدف غلبه بر تبعیض و ایجاد موقعیت-های برابر برای مرد و زن در ساحت متون ادبی، در دو حوزه خالق اثر و شخصیت خلق شده به نقد و تحلیل جایگاه زنان در ادبیات می پردازد. در دهه هشتاد یکی از گرایش های غالب در جریان های داستان نویسی ایران ادبیات فمینیستی بود که به پیروی از آن بسیاری از نویسندگان به طرح مولفه های فمینیستی در آثار خود پرداختند. مرجان شیر محمدی و میترا الیاتی از جمله نویسندگان شاخص این دهه به شمار می آیند که به نظر می رسد در آثار خود به تبعیت از سایر نویسندگان به روایت دغدغه های زنان دست زده باشند. به این منظور در این مقاله جهت دستیابی به چگونگی تجلی و کاربرد مولفه های فمینیستی و نوشتار زنانه در آثار این دو نویسنده به تحلیل و تطبیق مقایسه ای دو مجموعه داستان «مادمازل کتی و چند داستان دیگر» نوشته میترا الیاتی و «بعد از آن شب» اثر مرجان شیر محمدی به عنوان نمایندگان برجسته این دهه در قلمرو داستان کوتاه می پردازیم.

کلیدواژه ها

فمینیست، داستان، الیاتی، شیرمحمدی، زن.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.