بررسی پتانسیلهای گردشگری در مناطق بیابانی و کویری ایران با هدف کمک به توسعه پایدار مطالعه موردی: شهرستان فردوس، خراسان جنوبی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: SDCONF01_0894
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 856
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدکیا کیانیان

عضو هیئت علمی دانشکده کویرشناسی دانشگاه سمنان)

لیلا دژالون

کارشناس ارشد مهندسی اکولوژی جنگل و جنگلشناسی، دانشگاه گرگان

فاطمه چشم براه

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد

الهام نوری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کویرشناسی دانشگاه سمنان

چکیده

امروزه صنعت گردشگری به عنوان صنعتی پاک، پردرآمد و کمهزینه در دنیا مطرح است. این صنعت در ایران از دهه 0331 شروع بهکار نمود و امروزه از جایگاه ویژه ورشد قابل توجهی برخوردار است. در بیست سال اخیر شاهد گسترش سریع فعالیت های گردشگری در سراسر جهان بوده ایم و انتظار می رود بر شدت این گسترش نیزافزوده شود. این صنعت گرایش های مختلفی مانند اکوتوریسم، ژئوتوریسم و غیره دارد. به لحاظ تأثیر بالقوهی زیادی که توریسم در زمینهی محافظت از محیط طبیعی ودر اقتصاد بسیاری از کشورها دارد، سازمان ملل متحد تصمیم گرفت که سال ۲11۲ میلادی را به عنوان سال بین المللی اکوتوریسم اعلام کند و کمیسیون توسعه پایدار این سازمان UNEP ، سازمان جهانی گردشگری را موظف به انجام فعالیت هایی در این سال نمود. هدف از این کار، مرور مجدد تجربیات گذشته در زمینهی گردشگری،تشخیص و ترویج انواع توریسم، حفاظت از انواع اکوسیستم های در معرض خطر، تقسیم فواید حاصل از فعالیت ها با جوامع محلی و احترام به فرهنگ های بومی است. طبق برآورد سازمان گردشگری، رشد گردشگری در دهه حاضر ۲1 تا 01 درصد خواهد بود. بنابراین توریسم از آینده ای پررونق و درخشان برخوردار است که موجب مزایایی فراوانی برای جهانیان خواهد شد. لذا به لحاظ کمک به شناسایی نقاط دیدنی مناطق خشک و بیابانی ایران به هموطنان و جهانیان و همچنین ارتقای صنعت توریسم در کشور در جهت رسیدن و کمک به توسعه پایدار، بر آن شدیم که به پتانسیلهای گردشگری اکوتوریسمی و غیره شهرستان فردوس واقع در استان خراسان جنوبی بپردازیم.

کلیدواژه ها

پتانسیل گردشگری، بیابان و کویر، فردوس، خراسان جنوبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.