بررسی وضعیت سیاسی شهر زاهدان بعد از انقلاب اسلامی ایران از سال ۱۳۹۲- ۱۳۵۷

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN06_1328
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 26
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا پیری بنیادی

کارمند تحصیلات تکمیلی، دانشگاه ملی زابل

چکیده

برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه و وجود رقابت سیاسی یکی از وجوه دموکراسی و مشروعیت نظام های سیاسی محسوب می گردد که در جوامع در حال گذار به دموکراسی از اهمیت دو چندان برخوردار است. در این مقاله نویسنده ضمن تلاش برای تبیین ابعاد نظری انتخابات و فرایندهای آن، جایگاه اقوام را در مبارزات انتخاباتی جوامع در حال گذار به دموکراسی تشریح نموده، مشارکت سیاسی یکی از شاخصه های «توسعه سیاسی» است که در ادبیات سیاسی امروز، به مولفه ای برای ارزیابی نظام های سیاسی بدل شده است. یکی از مهم ترین سطوح مشارکت سیاسی، برگزاری انتخابات است که می توان آن را عام ترین سطح مشارکت دانست. در این مطالعه کوشش می شود تاثیر فرهنگ سیاسی تبعی بر مشارکت سیاسی حقوق مردم استان سیستان و بلوچستان با تاکید بر انتخابات مجلس شورای اسلامی با رویکردی توصیفی- تحلیلی نمایانده شود. در این پژوهش ابتدا مفهوم مشارکت سیاسی و سطوح آن تبیین می شود و پس از بررسی حق رای و حضور در انتخابات های مختلف به عنوان عمومی ترین سطح مشارکت، در ادامه به بررسی مشارکت سیاسی مردم استان سیستان و بلوچستان و علایق و سلایق مردم که در کاهش و افزایش مشارکت سیاسی آنها تاثیرگذار بوده، اشاره می شود.

کلیدواژه ها

مشارکت انتخاباتی، اقوام، بلوچستان، انتخابات ریاست جمهوری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.