نقش واسطه ی نگرش مثبت کاری در تاثیر رهبری حکمیانه مدیران بر دلبستگی شغلی معلمان مدارس ابتدایی شهر تبریز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN06_1108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 34
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زرد کف

کارشناسی ارشد مدیریت

الهام تقی پور

لیسانس شیمی کاربردی

زهرا نژادمحمدحسین

لیسانس علوم تربیتی

مهناز مسلم پور

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

فرحناز امیدی

لیسانس علوم تربیتی

چکیده

هدف کلی تحقیق حاضر بررسی نقش واسطه ی نگرش مثبت کاری در تاثیر رهبری حکمیانه مدیران بر دلبستگی شغلی معلمان مدارس ابتدایی شهر تبریز می باشد. برای این منظور رهبری حکمیانه مدیران بر اساس چارچوب صمدی میارکلایی و صمدی میارکلایی (۱۳۹۷)؛ دلبستگی شغلی بر اساس نظریه ادواردز و کلیپاتریک (۱۹۸۴) و نگرش مثبت کاری بر اساس نظریه سونگ (۲۰۰۶) تعریف و در این راستا چهار فرضیه تنظیم گردیده است. جامعه آماری تحقیق حاضر معلمان مدارس ابتدایی شهر تبریز می باشد که تعداد آنها ۳۵۰۶ نفر می باشد. حجم نمونه آماری با استفاده از رابطه کوکران ۳۴۶ نفر برآورد و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات سه پرسشنامه؛ پرسشنامه رهبری حکمیانه مدیران صمدی میارکلایی و صمدی میارکلایی (۱۳۹۷)؛ پرسشنامه دلبستگی شغلی ادواردز و کلیپاتریک (۱۹۸۴) و پرسشنامه نگرش مثبت کاری سونگ (۲۰۰۶) می باشد که پس از سنجش روایی و پایایی و اطمینان از آن، در اختیار نمونه آماری قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شده است. در بخش اول برای توصیف پاسخ های نمونه آماری به سوالات، از جدول های توزیع فراوانی و درصد پاسخ های مربوط به سوالات استفاده شد. برای نشان دادن داده های آماری سوالات عمومی بصورت مجسم، از نمودارهای ستونی استفاده گردید. در بخش دوم فرضیه های تحقیق بر اساس نتایج بدست آمده از بررسی سوالات با استفاده از آمار استنباطی مورد آزمون قرار گرفت. آمار استنباطی نیز شامل آزمون های انجام شده با نرم افزار Smart Pls۳ و SPss می باشد. نتایج حاصل بیانگر آن است که نگرش مثبت کاری بین رهبری حکمیانه مدیران و دلبستگی شغلی معلمان مدارس ابتدایی شهر تبریز نقش واسطه ای دارد.

کلیدواژه ها

رهبری حکمیانه مدیران، دلبستگی شغلی معلمان نگرش مثبت کاری و معلمان مدارس ابتدایی شهر تبریز.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.