اثر شبکه های اجتماعی بر شکل گیری انگاره های اخلاقی( اعتماد و وفاداری) در حوزه خدمات آموزشی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری، دوره: 19، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJEST-19-1_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 40
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی افشاری

۱. Dept. of Business Management, Qeshm Branch, Islamic Azad University, Qeshm, Iran

پیام پاسلاری

۲. Dept. of Business Management, Bandar Abbas Branch, Islamic Azad University, Bandar Abbas, Iran.

سعید مرادپور

۲. Dept. of Business Management, Bandar Abbas Branch, Islamic Azad University, Bandar Abbas, Iran

چکیده

زمینه: اکنون که حجم عظیمی از گردش اطلاعات، مبادلات­علمی-آموزشی و تعامل­های انسانی در بستر شبکه­های اجتماعی انجام می گیرد، انگاره­های اخلاقی می تواند یکی از مهمترین دغدغه های فعالیت در این فضای نوین باشد. هدف تحقیق بررسی اثر شبکه های اجتماعی بر شکل­ گیری انگاره­ های اخلاقی در حوزه خدمات آموزشی می باشد. روش: پژوهش حاضر کاربردی و در زمره پژوهش­های آمیخته قرار می گیرد. در بخش کیفی جامعه آماری پژوهش شامل اساتید و خبرگان در رشته های بازاریابی و متخصص در حوزه شبکه های اجتماعی بود که بر اساس تکنیک گلوله ­برفی تا رسیدن به اشباع ۲۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته بود و تحلیل با استفاده از روش کدگذاری سه­ گانه انجام شد. بخش کمی به منظور تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها شکل گرفت و روش آن توصیفی–همبستگی بود. جامعه آماری فعالین حوزه بازاریابی در شبکه­ های اجتماعی بودند که به شیوه تصادفی در دسترس نمونه ۳۸۴ نفره انتخاب شد. ابزار پرسشنامه محقق ­ساخته بود و برای تحلیل داده ­ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد.  یافته­ ها: نتایج بخش­ کیفی پژوهش ­حاکی وجود ۲۰۲ کد باز بود که در ۲۹ کد محوری طبقه ­بندی شد بود. نتایج بخش کمی پژوهش نشان داد که شرایط علی پژوهش بر برند آموزشی در مخاطبان(۵۹۹/۰) برند شخصی بر راهبردهای پژوهش در مخاطبان(۲۴۱/۰) عوامل مداخله ای پژوهش بر راهبردهای پژوهش ­در­مخاطبان(۷۲۹/۰) عوامل زمینه ای پژوهش بر راهبردهای پژوهش در مخاطبان(۳۳۱/۰) راهبردهای پژوهش بر پیامدهای پژوهش در مخاطبان(۶۲۷/۰) پیامدهای پژوهش بر نگرش مخاطبان(۷۸۳/۰) اثر معناداری دارد. نتیجه­گیری: شبکه ­های مجازی می بایست در ارایه خدمات آموزشی بکوشند تصویر مطلوب و اخلاقی خود را در ذهن مخاطب شکل دهند.

کلیدواژه ها

Social networks, Moral concepts, Educational services, Information circulation, شبکه های اجتماعی, انگاره های اخلاقی, خدمات آموزشی, گردش اطلاعات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.