انطباق یابی آموزشی و فرهنگی آزمون ریاضی پال ۲ (سنجش فرآیندی تشخیصی ریاضی یادگیرنده) در ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه روانشناسی شناختی، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPKH-10-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 87
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید خانی پور

Kharazmi university

مبینا رادفر

Urmia university

مائده پورطرق

University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences

مسعود گرامی پور

Kharazmi university

چکیده

« آزمون پال ۲: سنجش فرایندی تشخیصی یادگیرنده» یکی از آزمون ­های پرکاربرد در حوزه اختلال ­­های یادگیری است که دارای دو نسخه خواندن و نوشتن ریاضی است. هدف پژوهش حاضر بررسی انطباق آموزشی و فرهنگی این آزمون بود. به این منظور پس از ترجمه آزمون، مراحل انطباق­­ی ابی فرهنگی بررسی شد و از سه منبع کتب درسی ریاضی پایه دبستان، مصاحبه با معلمین و اجرای آزمایشی آزمون روی یک گروه ۱۴ نفری از کودکان از دوره­ های پیش ­­دبستانی تا پایه ششم، قابلیت کاربرد و ملاک ­های ویژه اجرای آزمون برای دانش ­آموزان ایرانی تهیه شد. اصلاحاتی در زمینه محتوای آزمون، در زمینه­­ های محتوای بخش­­ های حل مسئله کلامی، درک مفاهیم جزء و کل، در آزمون نمونه ایرانی انجام شد. همچنین ملاک ­­های قطع آزمون برای دانش ­­آموزان ایرانی در خرده­­ آزمون­ های درک ارزش مکانی اعداد، خطایابی و توانایی انجام محاسبات به نسبت دستورالعمل اصلی آزمون در سن بالاتری قرار می­گیرد. هندسه و اعداد اعشاری آیتمی است که در آزمون ریاضی پال ۲ به صورت روابط جزء و کل پرداخته شده است اما در کتب درسی ایران مفصل­ تر و پیچیده­ تر است. آموزش محاسبه در نظام آموزش مدرسه ایران در سال­­های اخیر تغییراتی داشته که در دستورالعمل آزمون اصلاح گردید. شباهت­­ های اجرا و نمره­­گذاری نسخه فارسی آزمون ریاضی پال ۲ در نمونه ایرانی با دستورالعمل اصلی نسخه انگلیسی آزمون بیشتر از تفاوت­های آن­ها با یکدیگر است.

کلیدواژه ها

Adaptation, Pal_II math test, learning disorder, Math learning disorder, Working memory, انطباق یابی, آزمون ریاضی پال, اختلال یادگیری, اختلال یادگیری ریاضی, حافظه کاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.