ردیابی تکامل صفات اتولیت در کپور دندان دار حوضه های ساحلی خلیج فارس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور
  • کد COI اختصاصی: KMSU04_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عصمت ساویز

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

آزاد تیموری

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

مینا معتمدی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

مجید عسکری حصنی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

چکیده

این مطالعه به ردیابی تاریخ تکاملی صفات مورفولوژیکی اتولیت برای درک حفاظت و تنوع زیستی کپورماهیان دندان دار در حوضه های خلیج فارس می پردازد. قدیمی ترین گونه، Aphanius furcatus است که با حداقل ۱۶ میلیون سال واگرایی، سازگاری طولانی مدت با شوری و دما را نشان می دهد. جوان ترین واگرایی در A. hormuzensis و A. ginaonis رخ می دهد. تغییرات شکل اتولیت در دودمان های تکاملی نشان دهنده پاسخ های سازشی، انتقال از ذوزنقه ای به بیضی و در نهایت، شکل های مثلثی و کشیده است. این تغییرات ممکن است تحت تاثیر عواملی مانند بهبود عملکرد حسی و سازگاری های محیطی باشد. تغییر طول روسترم در گونه های جوان تر، به تشخیص سیگنال صوتی در محیط و نیز به استراتژی های سازگاری زیستگاهی کمک می کند. تکامل صفت به شکل تغییر حالاتی که در صفات ریختی اتولیت مربوط به کپورماهیان دندان دار در این مطالعه گزارش می شود، با شکل دادن به تنوع گونه ها و تنوع عملکردی در اکوسیستم ها، نقش مهمی در تنوع زیستی آنها ایفا می کند. بنابراین، حفاظت از زیستگاه های متنوع در حوضه های آبریز در خلیج فارس، از راه های مهم در امر حفاظت از تنوع زیستی این آبزیان در این منطقه می باشد.

کلیدواژه ها

کپورماهیان دندان دار، درخت فیلوژنی، تنوع زیستی، فاکتورهای اکولوژیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.