تاثیر هنر سوزن دوزی بر زندگی عشایر فارسی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش در مهندسی نساجی و علوم الیاف
- کد COI اختصاصی: TRICT01_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 197
نویسندگان
استادیار گروه آموزشی هنر، موسسه آموزش عالی مارلیک، نوشهر
دکتری جامعه شناسی، موسسه آموزش عالی مارلیک، گروه ارتباطات جامعه شناسی
چکیده
زیبایی و هنر جزو لاینفک زندگی بشر بوده است، میل به زیبایی ها از اقوام بدوی بشر تاکنون هنرهای خاص خود را درسراسر گیتی به وجود آورده است. از راه های شناسایی ویژگی های فرهنگی هر قومی مطالعه هنرهای صنعتی و پوشاک آنهاست. یکی از مهم ترین مشخصه های هنرهای دستی بلوچ، سوزن دوزی آن است. نقوش هندسی این هنر ارزش های نمادین فرهنگ و هویت پیشین عشایری این قوم را نشان می دهد.. با فرض بر اینکه اعتقادات، نیازها، باورها، داستان ها و افسانه ها به همراه شرایط زیست محیطی و اقلیمی در بوجودآمدن این طرح ها نقش اساسی دارند. نقوش سوزن دوزی بلوچ دارای چه معانی است.با توجه به پیشینه صورت گرفته، می توان گفت شاخص ترین ویژگی نقوش سوزن دوزی بلوچ استفاده از خطوط شکسته وفرم ساده و هندسی است. خاستگاه نقش و نگاره های این سوزن دوزی را می توان در عناصر طبیعت، عناصر مرتبط با اعضایبدن انسان، موضوعات ذهنی و تخیلی و همچنین مذهب و باورهای قومی و اسلامی دنبال کرد. در بلوچی دوزی از طبیعت ومحیط پیرامون زندگی برای طراحی نقوش الهام گرفته شده است. و اگرچه برگرفته از تخیل هنرمند است ولی با دیدن فرمکلی این نقوش مخاطب در ذهن، منبع الهام را تصویر میکند. با نگاهی به هنرهای بلوچ به ویژه سوزن دوزی آنچه در نگاه اول توجه بیننده را به خود معطوف می کند استفاده از رنگ های گرم و تند به ویژه رنگ های اصلی است.کلیدواژه ها
سوزن دوزی، عشایرفارسی، جامعه شناسی هنر، صنعت نساجیمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.