آنالیز و ارزیابی مقدار فرسایش آبی با استفاده از مدلMPSIAC در اراضی حاشیه رودخانه کنگیر، استان ایلام

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: SDCONF01_0726
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساهره صفرلکی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ) ن

محمود رستمی نیا

استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

چکیده

امروزه حفاظت خاک و مبارزه با فرسایش از ضروری ترین اقدامات زیربنایی در هر کشور می باشد. اما برای مبارزه و به تبع آن موفقیت در مهارفرسایش خاک، ضرورت دارد نسبت به شناخت عوامل مؤثر بر فرسایش، دامنه تأثیر و بالاخره اولویت مناطق از نظیر شدت فرسایش و تولید رسوب،اقدام لازم صورت پذیرد. منطقه مورد مطالعه این تحقیق حوزه آبریز رودخانه کنگیر بوده که شامل حوزه های زیر می باشد: بامبک، کچهر و میش لورنه. یکی از مدل های تجربی محاسبه فرسایش ویژه و تولید رسوبMPSIAC است که در بیشتر مناطق خشک و نیمه خشک کشور ارائه شده- است. این روش بیشترین عوامل مؤثر در فرسایش و تولید رسوب را در نظر می گیرد و در ارزیابی فرساایش و رساوب حاوزه هاای فاقاد آماار و اطلاعات از دقت خوبی برخوردار است. برای اجرای مدلMPSIAC حوزه آبخیز مورد مطالعه به پنج واحد همگن تفکیک شد. عوامل نه گانه در هر واحد اراضی بررسی و اقدام به برآورد فرسایش و رسوب در آنها شده است. نتایج این تحقیق نشان میدهد کاه مجماوم میازان رساوببرآورد شده با استفاده از مدل در هر سه حوزه برابر 390419/68تن در سال است

کلیدواژه ها

فرسایش و رسوب، حوزه آبخیز گنکیر ایلام، مدلMPSIAC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.