رابطه جو عاطفی مدرسه و تجارب مثبت در مدرسه با احساس تعلق به مدرسه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه
  • کد COI اختصاصی: IEPACONF07_431
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 37
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، واحد سراب، دانشگاه آزاد اسلامی، سراب، ایران.

داود قادری

استادیار، گروه روانشناسی، واحد سراب، دانشگاه آزاد اسلامی، سراب، ایران

چکیده

احساس تعلق به مدرسه متغیر بسیار مهمی است که می تواند فعالیت های آموزشی دانش آموزان را تحت تاثیر قرار دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین جو عاطفی مدرسه و تجارب مثبت در مدرسه با احساس تعلق به مدرسه در دانش آموزان دوره متوسطه دوم انجام شد. مطالعه حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. از جامعه دانش آموزان دوره متوسطه دوم شهر سراب در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بر اساس جدول مورگان تعداد ۴۰۰ دانش آموز دختر و پسر به شیوه نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ایی انتخاب شدند. تمامی شرکت کنندگان پرسشنامه های احساس تعلق به مدرسه (گودناو، ۱۹۹۳)، جو عاطفی مدرسه (سینک و اسپنسر، ۲۰۰۵) و تجارب مثبت در مدرسه (فورلونگ و همکاران، ۲۰۱۳) را تکمیل کردند. داده های بدست آمده از طریق ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین تجارب مثبت در مدرسه با احساس تعلق به مدرسه رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد، اما بین جو عاطفی مدرسه با احساس تعلق به مدرسه رابطه معنی داری وجود ندارد. نتایج همچنین نشان داد که متغیر تجارب مثبت در مدرسه توانایی پیش بینی معنی دار احساس تعلق به مدرسه را دارد. این متغیر مذکور توانست تغییرات احساس تعلق به مدرسه را پیش بینی کند. فراهم کردن زمینه های مناسب جهت جو عاطفی و تجارب مثبت در مدرسه می تواند سهم بسیار مهمی در احساس تعلق به مدرسه دانش آموزان که از مولفه های مهم نظام های آموزشی محسوب می شود.

کلیدواژه ها

احساس تعلق، تجارب مثبت، جو عاطفی مدرسه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.