اثر اقدامات حفاظت مکانیکی و بیولوژیکی بر روابط فرسایش پذیری و ویژگیهای خاک در اراضی مارنی منطقه خواجه

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: SDCONF01_0710
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما ختمی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

سیامک ساعدی

استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد ا

احمد خانی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات آب و خاک استان آذربایجان شرقی

چکیده

این تحقیق در ایستگاه تحقیقاتی خواجه در استان اذربایجان شرقی واقع در موقعیت جغرافیایی ' 09 38 عرض شمالی با هدف شناسایی و بررسی تأثیر 10' 38 الی 05 38 طول شرقی و ' 09 الی ' 09اقدامات حفاظت مکانیکی و بیولوژیکی در اراضی مارنی بر روی رابطه خصوصیات خاک و شاخصهای فرسایشپذیری خاک انجام گردید. به این منظور تعدادی نمونه خاک از سه حوزه منطقه به صورت تصادفی انتخاب و مورد تجزیه آزمایشگاهی قرار گرفتند. پارامترهای واکنش خاکpH هدایت الکتریکیEC رطوبت ظرفیت زراعیFC رطوبت نقطه پژمردگیPWP و شاخصهای فرسایشپذیری شامل شاخص فرسایشER نسبت دیسپرسDR رطوبت معادل کلوئیدیCR و شاخص اسکلتیSK به عنوان متغییرهای انتخابی با روشهای معمول و استاندارد اندازهگیری شدند. سپس کلیه متغیرها با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون آماری تجزیه واریانس یک طرفه مورد مقایسه قرار گرفتند. مقایسه ضرایب همبستگی نشان میدهد که در اراضی حفاظت شده مکانیکی و بیولوژیکی بین رطوبت معادل کلوئیدی و برخی خصوصیات اندازهگیری شده و در اراضی با حفاظت مکانیکی بین شاخص اسکلتی و رطوبت معادل کلوئیدی و برخی خصوصیات خاک و در اراضی فاقد حفاظت شاخص اسکلتی و شاخص فرسایش و رطوبت معادلکلوئیدی با برخی خصوصیات خاک دارای همبستگی میباشد. در یک ارزیابی کلی میتوان با توجه به ضرایب همبستگی پارامترها توصیه نمود از پارامترهایی که سهل الوصول بوده و وقت و هزینه زیادی در اندازه گیری آنها صرف نمیشود در راستای تعیین میزان فرسایش خاک استفاده نمود

کلیدواژه ها

اراضی مارنی، حفاظت خاک، شاخصهای فرسایشپذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.