پویایی رویکرد کلاس معکوس در پرتو هوش مصنوعی همسو با چشم اندازهایی به فرصت ها و تهدیدهای فضای مجازی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه
  • کد COI اختصاصی: IEPACONF07_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 36
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه پاکدامن

مدرس مدعو دانشگاه فرهنگیان / دکتری برنامه ریزی درسی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

حسن بختیاری

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه خوارزمی، کرج، ایران

مریم پیل بالا

کارشناسی زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی، پیشوا، ایران / آموزش وپرورش شهرستان پاکدشت، ایران.

چکیده

کلاس معکوس، نوعی رویکرد نوین در آموزش است که فضای جدیدی را برای فرایند یاددهی و یادگیری ترسیم می کند. به طوری که دانش آموزان به صورت وارونه یا معکوس عمل یادگیری را انجام می دهند. این رویکرد با فناوری اطلاعات پیوند محکمی برقرار کرده است. به طوری که بدون آن، رویکرد کلاس معکوس معنایی ندارد. هوش مصنوعی و فضای مجازی که جز فناوری اطلاعات و ارتباطات هستند می توانند در پویایی یا عدم پویایی کلاس معکوس نقش ویژه ای را ایفا کنند. پژوهش حاضر به دنبال پاسخ دادن به ۲ سوال اساسی است؛ اول اینکه چگونه می توان به پویایی کلاس معکوس در پرتو هوش مصنوعی رسید؟ ثانیا فرصت ها و تهدیدهای موجود در استفاده از فضای مجازی در کلاس معکوس کدام هستند؟. برای انجام این پژوهش از روش کتابخانه ای که مبتنی بر مطالعه پیشینه و ادبیات موضوع پژوهش است، استفاده شد. بدین منظور برای یافتن مستندات علمی مرتبط با موضوع، کلیدواژههای اصلی در پایگاه های اطلاعاتی جستجو و مستندات داخلی مربوط به بازه زمانی ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۲ استخراج شدند. درنهایت ۲۴ سند موردبررسی قرار گرفتند. یافتهها نشان داد که هوش مصنوعی و فضای مجازی فرصت های مناسبی را برای پویایی کلاس درس فراهم میکنند و باعث جذابیت و ایجاد انگیزه دانش آموزان می شوند. از سوی دیگر دسترسی دانش آموزان به فضای مجازی و آزادی آن ها در استفاده از آن تهدیدهایی را در قالب مباحث اخلاقی ایجاد کرده است که می بایست برای رفع یا کاهش آن، تدابیری لازم را اتخاذ و اجرایی نمود.

کلیدواژه ها

کلاس معکوس، هوش مصنوعی، آموزش، فضای مجازی، فرصت، تهدید.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.